Έδιωξε την Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αθήνα.- Εκτός Κ.Ο της ΝΔ έθεσε την Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων», όπου ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» από τον Άδωνι Γεωργιάδη, συμπληρώνοντας πως ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που καταψηφίζει η ΝΔ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος υπογράμμισε πως «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή».