ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Χάσαμε τον μπούσουλα

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μάθανε πως «δωρίζουμε» πλακώσανε κι οι …Αλβανοί! Αυτοί θέλουνε, λέει, περιουσίες Τσάμηδων! Καλέ τις περιουσίες που σας κουβαλάνε κάθε μέρα οι Αλβανοί από την Ελλάδα, αυτές πρέπει να μας δώσετε πίσω, που θέλετε κι άλλα από πάνω!  Τουλάχιστον οι Σκοπιανοί θέλουν …δόξα! Μεγαλέξανδρου! Ε, Μεγάλος ήτανε,  φτωχονομάδες, οι άλλοι, που κουτρουβαλήθηκαν απ’ τα βάθη της Ασίας, ε, λίγα αρχαία μεγαλεία ζήλεψαν κι αυτοί! Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν θέλουν και τον …Περικλή!

Αλλά, βλέπεις, η Ακρόπολη είναι κομμάτι βαριά για να μεταφερθεί! Ενώ ένα άγαλμα το στήνεις όπου λάχει. Ακόμα και στην πλατεία των Σκοπίων! Κι έπειτα, αν εξαιρέσεις τα περιστέρια που …τιμούν ιδιαίτερα τα απροστάτευτα αγάλματα, ποιος κοιτάζει πλέον …ψηλά; Όλοι κάτω κοιτάζουμε μπας και βρούμε κανένα πεντάευρω και φάμε!

Αν ήτανε να μας φωτίζουν τα αγάλματα, τόσα που έχουμε στήσει, θα είμασταν φωτεινοί παντογνώστες! Χρόνια τώρα ο δύσμοιρος Κολοκοτρώνης έφιππος μας δείχνει το δρόμο! Τον ακολουθεί κανείς; Εμείς πάμε από τα κατσάβραχα από την παλιά, στη νέα Βουλή!.. Και από κει Κουμουνδούρου!  Χάσαμε τον μπούσουλα!

Και έπρεπε  να ‘ρθουν από την ξενιτιά τ΄ αδέλφια μας για να ανοίξουν τα μάτια μας! Βλέπετε, χρόνια τώρα, εμείς τα “βγάζουμε” μεταξύ μας! Αυτή είναι η διαφορά του «έξω» από το «μέσα»! Γι αυτό λένε πως έξω πάμε καλά! Τους ομογενείς εννοούνε!  Γιατί, γιατ’ άλλα…

Πήγαμε ικέτες στον ΟΗΕ και γυρίσαμε με τους Τούρκους στη μισή Κύπρο! Ανοίξαμε την πόρτα των Βρυξελλών και επιστρέψαμε φορτωμένοι μνημόνια, δάνεια και περικοπές! Πήγαμε στο Βουκουρέστι και γυρίσαμε με «σώγαμπρους»! Πήγαμε να βγάλουμε ελληνικό γιαούρτι στην Αμερική και μας ξεπέρασε ο Τούρκος που γέμισε την αγορά με γιαούρτι «ελληνικό»  made in Turkey!

Πήγε ο Τσίπρας στο Λευκό Οίκο και επέστρεψε με τρύπιες τσέπες! Έτσι, κάπου τούπεσε η «Μακεδονία»! Και όχι μόνον αυτό, αλλά προσπαθούσε να βρει που είχε «χώσει» την υπόσχεση του Τραμπ για το χρέος και την είχε χάσει κι αυτήν!. Μόνο κάτι θέσεις εργασίας που θα ανοίγαμε στην …Αμερική βρήκε σε κάποια γωνίτσα της τρύπιας τσέπης!

Ώσπου ήρθαν τ ΄ αδέλφια μας από «έξω» και γέμισαν με κόσμο οι πλατείες! Βγήκαν οι Έλληνες στους δρόμους να φωνάξουν «κάτω τα χέρια απ΄ τη Μακεδονία» και την ίδια ώρα «έμπαινε» στη Βουλή ο φάκελος της Novartis! Τέτοια ….σύμπτωση! Συμπτωσάρα, δηλαδή…

Και θέλουν να πείσουν οι «αριστερόστροφοι»  ότι τάχα μου δεν ήταν τόσο μεγάλο το συλλαλητήριο… Δηλαδή, αν  σύμφωνα με την αλληθωρίζουσα Κουμουνδούρου ήτανε μεγάλο, αντί για βρίσιμο, θα τον εκτελούσαν επιτόπου τον Μίκη;