Πάνω από 450 Ελληνοαυστραλοί δικηγόροι τον Ιούλιο στη Ρόδο

O Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων διοργανώνει στη Ρόδο μεταξύ 9 και 12 Ιουλίου 2018 το πρώτο του Διεθνές Συνέδριο, το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει τεράστια επιτυχία, αφενός, λόγω της άρτιας οργάνωσης και αφετέρου, λόγω της πληθώρας συμμετοχής συνέδρων.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Συνεδρίου κ.Μανώλη Βαρύτιμου (Manuel Varitimos CBE QC) μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο πάνω από 450 Ελληνοαυστραλοί δικηγόροι, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο ξενοδοχείο Sherraton Ρόδου, όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο.

Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, ο γνωστός συμπάροικος δικηγόρος Νίκος Βενιζελάκος, ως εκπρόσωπος του προέδρου του Συνεδρίου κ. Μανώλη Βαρύτιμου, επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον αξιότιμο πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, και τον κάλεσε επίσημα να εγκαινιάσει το Συνέδριο και να κηρύξει επίσημα την έναρξη των εργασιών, την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου και το βράδυ της Δευτέρας, 9 Ιουλίου 2018, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου. Η εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας αποδοχή της πρόσκλησης του Συλλόγου των Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων αποτελεί ύστατη τιμή και εκτίμηση όχι μόνο προς τους ελληνικής καταγωγής δικηγόρους της Αυστραλίας αλλά και προς τους Έλληνες δικαστές που διαπρέπουν στην Αυστραλία και έχουν στελεχώσει τα αυστραλιανά δικαστήρια όλων των βαθμίδων και δικαιοδοσιών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, πληροφόρησε τον κ. Βενιζελάκο, ότι προτίθεται να επισκεφτεί επίσημα προσκεκλημένος την Αυστραλία εντός του τρέχοντος έτους και θα είναι μεγάλη χαρά του που θα έλθει στην Αυστραλία και έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να έλθει σε επαφή με τον ελληνισμό και τους ομογενείς της Αυστραλίας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων το γεγονός ότι το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία και τη συμμετοχή της η αξιότιμη πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αυστραλίας Susan Kiefel AC. Η κ. Kiefel θα είναι η κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου και θα καλοδεχτεί όλους τους συνέδρους και τους επίσημους διεθνούς κύρους δικαστές, δικηγόρους, νομομαθείς και καθηγητές διεθνών πανεπιστημίων που θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο θα τιμήσει, επίσης, με την παρουσία του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριος Βερβεσός, ο οποίος επίσης προσκλήθηκε από τον κ. Βενιζελάκο και αποδέχθηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων.

Επίσης, με την παρουσία τους θα τιμήσουν και θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο εξέχοντες Ελληνοαυστραλοί δικαστές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι κ.κ. Αιμίλιος Κύρου (Emilios Kyrou) Εφέτης στο Εφετείο της Πολιτείας Βικτώρια, Χρήστος Κουράκης (Chris Kourakis) πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νότιας Αυστραλίας, Ανθή Φιλιππίδου (Anthee Philippides) Εφέτης στο Εφετείο της Κουηνσλάνδης και πολλοί άλλοι Έλληνες δικαστές διαφόρων δικαστηρίων της Αυστραλίας όλων των βαθμίδων.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και το επίσημο καλωσόρισμα των συνέδρων θα γίνει από τον αξιότιμο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στην επίσημη και εντυπωσιακή αίθουσα του Κάστρου των Ιπποτών της Ρόδου (Bastion of the Grand Master’s Palace of Rhodos), τη Δευτέρα 8.30μμ., στις 9 Ιουλίου 2018. Η αίθουσα αυτή κηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας και κέρδισε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κληρονομικής Παιδείας και Παράδοσης.

Την αίθουσα παραχώρησε ο Δήμος Ρόδου και ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον δήμαρχο της Ρόδου κ. Φώτιο Χατζηδιάκο, ο οποίος είναι δικηγόρος, για την ευγενική του αυτή χειρονομία και ο οποίος με την σειρά του θα υποδεχθεί και θα καλωσορίσει τους Συνέδρους.

ΤΟ HELLENIC AUSTRALIAN LAWYERS ASSOCIATION (HAL)

Ο Σύλλογος Ελληνοαυστραλών Δικηγόρων ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 και έκτοτε έχει σημειώσει έντονη δραστηριότητα, διοργανώνοντας τρεις εκδηλώσεις μέχρι σήμερα και προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των Ελληνοαυστραλών δικηγόρων σε όλη την Αυστραλία.

Με την ίδρυσή του ο Σύλλογος κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην παρουσία εκπροσώπηση των Ελληνοαυστραλών νομικών στην Αυστραλία

Από την έναρξη της λειτουργίας του Συλλόγου, οι ελληνικής καταγωγής δικηγόροι της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η ίδρυσή του ήταν επιτακτική και ότι αισθάνονται υπερήφανοι βλέποντας πόσο επιτυχημένοι είναι οι Έλληνες δικηγόροι στον χώρο των νομικών υπηρεσιών και της δικαιοσύνης.

Η επιτυχημένη πορεία των μελών του Συλλόγου στον νομικό κλάδο, υπήρξε μια πραγματική αποκάλυψη για όλους μας και είναι κάτι για το οποίο εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε περήφανοι.

 

πηγή:neoskosmos.com/Φωτογραφία: O γνωστός ομογενής δικηγόρος Νίκος Βενιζελάκος στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο