Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία

– Του Δημήτρη Φιλιππίδη, Αντιπροέδρου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής

Νέα Υόρκη.– 25 χρόνια πέρασαν από τον Γενάρη του 1993 από την τελευταία οργανωμένη διαδήλωση της ομογένειας για ένα Εθνικό θέμα, όπως είναι το θέμα της Μακεδονίας μας. 25 χρόνια είναι πολλά για μία ομογένεια που ποτέ δεν έπαψε να νοιάζεται, να ενδιαφέρεται, να αγωνιά, να πικραίνεται αλλά και να ενθουσιάζεται για την πατρίδα, από την οποία όλοι μας φύγαμε αλλά αυτή ποτέ δεν έφυγε από μέσα μας. Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε, τηρουμένων των αναλογιών να πιέζει και να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ εδώ και 5 χρόνια με τον τότε Πρόεδρο Δημήτρη Χατζή ξεκίνησε μία έντονη κινητικότητα με πολλές δράσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ενώ αντιλαμβανόμασταν ότι πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή όπου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Από την 17η του Οκτώβρη όταν και ο Πρόεδρος Κιριμλής, ο πρώην Πρόεδρος Χατζής και εγώ προσωπικά συναντήσαμε τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και καταλάβαμε ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ δεν κρύφτηκε, δεν δίστασε να βγει στην πρώτη γραμμή και χρηματοδότησε, συνδιοργάνωσε και έδωσε το παρών στα 2 μεγαλειώδη Συλλαλητήρια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πλέον σε αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και το νεοσύστατο Hellenic Congress of America, ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μέρα, την 18η Μαρτίου εκεί όπου η ομογένεια καλείται να γράψει ιστορία, καλείται να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την Μακεδονία μας. 25 χρόνια είναι όντως πολλά, όμως τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μας συγκλονίζουν καθώς η μπάλα βρίσκεται πλέον στο δικό μας γήπεδο. Η ομογένεια ιστορικά έχει δώσει λύσεις, έχει προσφέρει απλόχερα την βοήθεια και έχει παρέμβει σε κάθε κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Και τώρα η πατρίδα μας, μας έχει ανάγκη. ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ είναι μία ευκαιρία να δείξουμε στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ και στα Μέσα Ενημέρωσης πόσοι είμαστε, πόσο ενδιαφερόμαστε και πόσο είμαστε διατεθειμένοι να σηκώσουμε το ανάστημά μας. Για την Αμερικανική Κυβέρνηση σημασία έχει όχι το πόσοι νομίζουμε ότι είμαστε και πόσο νομίζουμε ότι επηρεάζουμε, αλλά απηλλαγμένοι από κάθε παραίσθηση, το πόσοι πραγματικά συμμετέχουμε στα κοινά και το πόσοι θα συγκεντρωθούμε.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου πρέπει να δώσουμε το ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ για να ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ότι

-καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς δεν μπορεί να γίνει δεκτή

– απαιτούμε την Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στη Ελλάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιστροφή στην εθνική θέση του 1992, ότι καμία χρήση του όρου Μακεδονία ή  παράγωγο αυτού δεν μπορεί να παραχωρηθεί στους Σκοπιανούς.

– η Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη την Ελληνική Ομογένεια που όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην αμερικανική κοινωνία σε κάθε τομέα.

-η ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν ξεπουλιέται και δεν παραχαράσσεται. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ σε κάθε στιγμή που μας ζητήθηκε και πρέπει επιτέλους να δούμε την υποστήριξη προς την Ελλάδα.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας, κάθε ένας ξεχωριστά πρέπει να κάνει το καθήκον του προς την ταυτότητα και την καταγωγή μας, ιδίως την στιγμή που οι γείτονες μας Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και μας απειλούν. Η Μακεδονία έχει καταφέρει να ενώσει σε αυτήν την κινητοποίηση όλους τους ομογενείς, την Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους Μητροπολίτες, τα σχολεία, τους φοιτητές των πανεπιστημίων, τους Συλλόγους και τις Οργανώσεις αλλά και τον απλό κόσμο. ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τα δίκαια μας. ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να αποτελέσουμε την ελπίδα για την πατρίδα μας. Και σε αυτήν την μάχη κανείς δεν περισσεύει. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από το ραντεβού της 18ης Μαρτίου έξω από τα Ηνωμένα Έθη, όχι μόνο για εμάς αλλά για την πατρίδα μας, την καταγωγή μας και ακόμη περισσότερο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Ότι καιρό και να έχει, πρέπει όλοι να βρεθούμε εκεί! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ όχι ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Πηγή:greeknewsonline.com