Η ΑΗΕΡΑ καταγγέλλει την προσπάθεια βανδαλισμού του αγάλματος του Χάρι Τρούμαν

Η -American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΗΕΡΑ)  εξέδωσε ανακοίνωση του Υπάτου Προέδρου της, κ. Καρλ Χόλιστερ, αναφορικά με τα  επεισόδια και την προσπάθεια βανδαλισμού του Αγάλματος του Χάρι Τρούμαν, που είναι δωρεά της οργάνωσης στο Ελληνικό Κράτος.

“Η AHEPA σέβεται και ενθαρρύνει την ελευθερία του λόγου και του δικαιώματος των ατόμων να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά. Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί τρόποι να εκφράσει κανείς δυσαρέσκεια ή αντίθεση από το να προβεί σε χωρίς νόημα πράξεις βανδαλισμού. Χαιρετίζουμε την Ελληνική Αστυνομία για την αποκατάσταση της τάξης και την προσπάθειά της να αποτρέψει τον βανδαλισμό του αγάλματος του Τρούμαν. Θα συνεργαστούμε με τον δήμαρχο της Αθήνας και τον Δήμο για να εξετάσουμε μέτρα ώστε να προστατεύσουμε το άγαλμα του Τρούμαν, το οποίο αρκετά συχνά αποτελεί στόχο βανδαλισμών”.

Υπενθυμίζεται ότι  η AHEPA δώρισε το άγαλμα αυτό εκ μέρους των Ελληνοαμερικανών και ότι τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 29 Μαΐου 1963 ενώπιον 20.000 ανθρώπων.

Ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν ήταν μέλος της AHEPA, μετά από ειδική τελετή που έγινε στις 25 Μαρτίου του 1946 στο Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα ανήκε στο Τμήμα Chapter 73, Kansas City, του Μισούρι.

Φωτογραφία: AHEPA Supreme President Carl Hollister, keynote speaker at the AHEPA luncheon. Photo by Eleni Sakellis