Ετοιμάζεται και η Βοστώνη για την Εθνική παρέλαση.

Βοστώνη.- Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου, η  πανομογενειακή συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για τη διοργάνωση και τον συντονισμό της παρέλασης (Κυριακή 22 Απριλίου).

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά, τέσσερις υποτροφίες θα δοθούν σε παιδιά της Ομογένειας  από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στη διάρκεια του επίσημου δείπνου, το βράδυ του Σαββάτου, 21 Απριλίου.

  • Η υποτροφία της Ομοσπονδίας θα δοθεί στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας Γεωργίου Μαρκάκου, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγους μήνες στη Φλόριδα, θα δοθεί στον Μαρίνο Μπλάνα από τον Σύλλογο Αρκάδων.
  • Από το ζεύγος Χάρη Κατή, θα δοθούν δύο υποτροφίες στους ισοψηφίσαντες: Νικόλ Μεϊμόνι από τον Σύλλογο Θεσσαλών και στην Αναστασία Τσούμπανου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Πίνδος».
  • Η υποτροφία ιατρού Κωνσταντίνου Χιονίδη θα δοθεί στον Βασίλη Παπαδόπουλο από τον Σύλλογο «Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα».

Θα παρελάσουν  55 τμήματα| αποτελούμενα από συλλόγους και σωματεία, εκκλησιαστικές κοινότητες, σχολεία, ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους από πανεπιστήμια της Βοστώνης.

Ο κ. Κ. Τραβαγιάκης, υπεύθυνος για το δείπνο του Σαββάτου, ανέφερε ότι η συμμετοχή πηγαίνει καλά και φτάνει μέχρι στιγμής τα 280 άτομα. Θα τιμηθεί ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βοστώνης Δρ. Βασίλης Ζαννής. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο ομογενής γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης. Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του οδοντιάτρου Ιωάννη Πάππα θα χορέψει στη διάρκεια του δείπνου.

Το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας θα παρελάσει με 18 νέους της Νέας Αγγλίας, υπό την εποπτεία του κ. Δημήτρη Παπασλή ενώ επικεφαλής της ομάδας συντονιστών και συντονιστριών της παρέλασης θα είναι η Κυριακούλα Πατσαούρα.

 

Με στοιχεία από ekirika.com

Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος. Λεζάντα: Πανομογενειακή συνεδρίαση από αριστερά,  Παν. Λαμπρόπουλος, Αθ. Καραγιώργος, Βασ. Βασιλειάδης, Μαρία Κουκούτση (εκπρόσωπος του γενικού προξενείου) Βασ. Καυκάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων, Ολγα Φώτου και Μαίρη Δεληχάτσιου.