Ο Ερντογάν ζήτησε οι Τούρκοι να δείξουν τη δύναμή τους στην Ευρώπη

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Όταν τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας διαφωνούν χρόνια τώρα στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές με επιστολική ψήφο ή “άλλο πρόσφορο μέσο” (Άρθρο 51 παραγ. 4 του Συντάγματος).

Όταν, φθάνουν τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή και είτε καταψηφίζονται από την αντιπολίτευση είτε μένουν στα συρτάρια του Προέδρου του Σώματος.

Όταν ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει ότι -επιτέλους!- θα καταθέσει νομοσχέδιο (που παλαιότερα καταψήφιζε) για το θέμα της ψήφου των Αποδήμων,  στερώντας, όμως, το αυτονόητο δικαίωμα όλων των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού και περιορίζοντας το σε μία συγκεκριμένη μόνον ομάδα πολιτών, με προσδιορισμένα χαρακτηριστικά.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά κάτω από τον αττικό ουρανό που κάποτε σκέπασε την “πρώτη αθηναϊκή δημοκρατία”, δείτε τι κάνει ο επιβουλευόμενος την εθνική μας κυριαρχία σε στεριά, θάλασσα και αέρα,  Ταγίπ Ερντογάν. Γεμίζει εκτός Τουρκίας,  στάδια με όσους μπορεί περισσότερους απόδημους ψηφοφόρους, από όλη την Ευρώπη, και τους ενεργοποιεί, χρησιμοποιώντας τους (κακώς μεν εναντίον της Ευρώπης, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) ως πολιτικό πολιορκητικό κριό…

Με άλλη ανάγνωση, οι γείτονες δεν θεωρούν, τους Τούρκους απόδημους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας αποστερώντας την πλειοψηφία τους από τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Ούτε φοβούνται “τη δύναμη της ψήφου τους”!

Ας παίρνουμε παραδείγματα, έστω και από τους “απέναντι”.

Το θέμα:

Ο προκλητικός Ερντογάν ζήτησε οι Τούρκοι να δείξουν τη δύναμή τους στην Ευρώπη

Σαράγεβο.- Τη στήριξη των Τούρκων ανά την Ευρώπη ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ο οποίος μίλησε σε ένα κατάμεστο στάδιο στο Σαράγεβο προς τους Τούρκους πολίτες που διαμένουν στη “Γηραιά Ήπειρο”.

«Η Ευρώπη, που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας, έχει μείνει… στην ίδια τάξη, ενώ η Βοσνία που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε εδώ, απέδειξε τί εστί Δημοκρατία, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν επιτέθηκε στους αντιπάλους του, λέγοντας ότι «όποιοι προσπαθήσουν να μας διχάσουν, ό,τι και να κάνουν, δεν θα το πετύχουν».

Στην ομιλία του, που κράτησε 40 λεπτά, ο Τούρκος Πρόεδρος θέλησε να τονίσει και την “ευρωπαϊκή ταυτότητα” των Τούρκων, υποστηρίζοντας ότι «οι πρόγονοί μας, εδώ και χίλια χρόνια, είναι Ευρωπαίοι. Οι πρόγονοί μας, που έφτασαν στην Ανατολία, το πρώτο που έκαναν ήταν να περάσουν τοn Βόσπορο και να προχωρήσουν προς το εσωτερικό της Ευρώπης. Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά το ότι αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε μέχρι τη Θράκη, εμείς πάντα συνεχίζαμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη».

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στους ομογενείς Τούρκους της Ευρώπης ότι το τουρκικό κράτος θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους. «Σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε στην Ευρώπη να παίρνετε την υπηκοότητα, αν σας τη δίνουν. Μη λέτε “δεν την παίρνω”. Να μαθαίνετε καλά τη γλώσσα της χώρας που είστε, όπως και την τουρκική. Να διδάσκετε την τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό στα παιδιά σας στο εξωτερικό. Η τουρκική προεδρία και οι υπουργοί της θα είναι πάντα δίπλα σας. Είναι χρέος μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στη συνέχεια ότι «όσοι έχουν στόχο να μας γονατίσουν εμάς προσωπικά ή το κράτος μας ή το έθνος μας, θα απογοητεύονται βλέποντας το έθνος μας να στέκεται όρθιο. H Τουρκία δίνει έναν δεύτερο αγώνα της Ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr