Η Ομογένεια συμπαρίσταται στην Ελλάδα

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, με εγκύκλιο του προς την Ομογένεια, ανακοίνωσε τη δημιουργία «Ταμείου Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό». Όπως επισημαίνει,  «η οικονομική κρίση πού έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και επηρέασε βαθειά την Ελλάδα, έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια».

«Αλληλεγγύη στην Ελλάδα» είναι το βασικό θέμα της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Η παρέλαση διοργανώνεται φέτος –για πρώτη φορά- ανήμερα της εθνικής εορτής και θα έχει ως τελετάρχη τον φιλέλληνα βουλευτή της Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και επίτιμο τελετάρχη τον ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα.

Τη δημιουργία «Ταμείου Ελληνισμού» έχει εξαγγείλλει ο Συντονιστής Αμερικής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και Πρόεδρος της Οργάνωσης «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» Θόδωρος Σπυρόπουλος.

Προγράμματα παροχής βοήθειας, κυρίως για αποστολή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού σε ομάδες Ελλήνων που έχουν άμεση ανάγκη, ανακοίνωσε η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ.

Βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα παρέχει το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, το οποίο ιδρύθηκε προσφάτως από Ελληνες ομογενείς στην Νέα Υόρκη με συνιδρυτές τους Ντίνο Αυλωνίτη, Φίλιππο Βογιατζόγλου, Νίκο Μεζίτη και άλλους επιφανείς ομογενείς.

Η Χιακή Ομοσπονδία προέβη στην ίδρυση ταμείου ανακούφισης των αναξιοπαθούντων της Χίου με την επωνυμία «HelpChios Relief Fund» με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, ενδυμάτων και τροφίμων τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεως της Χίου. Γι αυτό το σκοπό συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή

Κάλεσμα προς τον απανταχού ελληνισμό να ενισχύσει την εκστρατεία οικονομικής στήριξης της χώρας για τη μείωση του δημοσίου χρέους απευθύνει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού χαρακτηρίζοντας ως χρέος την ενίσχυση του «Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας», με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. (ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA).

Στην Αυστραλία

Τέλος, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ) προσεγγίζει διάφορες πλευρές, όπως ομογενείς πολιτικούς, παροικιακούς φορείς και αυστραλιανά συνδικάτα, αναζητώντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, η Κοινότητα ζήτησε, με επιστολή της προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόυεν συνάντηση για να εξετάσουν το θέμα και ζητήσουν από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας να διευκολύνει τη μετανάστευση από την Ελλάδα.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε