Παπούλιας προς την Ομογένεια: “Μπορούμε να υπερβούμε τις αντιξοότητες”

 Την αισιοδοξία του ότι ο Ελληνικός λαός θα υπερβεί τις σημερινές αντιξοότητες εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμα που απευθύνει στους Έλληνες του εξωτερικού, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Παπούλιας κάνει λόγο για βαρύ κόστος που πληρώνει σήμερα ο λαός, ωστόσο εκφράζει την αισιοδοξία του οτι «θα μπορέσουμε να υπερβούμε και τις σημερινές αντιξοότητες, όπως άλλωστε, μας διδάσκει η ιστορία και οι παραδόσεις ενός λαού που ξέρει να δίνει ασύμμετρες μάχες και να τις κερδίζει, ενός λαού που διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα, ώστε να επιλέξει, σε δύσκολες στιγμές, όπως οι σημερινές, τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της προόδου και της ανταγωνιστικότητας της χώρας».

Εξάλλου, ο κ. Παπούλιας χαρακτηρίζει τους Έλληνες του εξωτερικού «πυλώνα ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους» και εκφράζει την εκτίμησή του για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτει ότι οι Έλληνες σ΄ όλο τον κόσμο μεταλαμπαδεύουν τον ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό και επισημαίνει τον σύγχρονο φιλελληνισμό που αναπτύσσεται.

“Θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου για τη συστράτευσή σας, για τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, καθώς και στην ανάδυση ενός νέου πνεύματος φιλελληνισμού που έρχεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο λαός μας για την υπέρβαση της κρίσης”, καταλήγει ο κ. Παπούλιας.