Σαμαράς: Ευθύνες θα αποδοθούν εκεί όπου ανήκουν

Στην πρώτη, εν όψει εκλογών, συνέντευξή του στον Ant-1 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία, για να μπορέσει, όπως είπε, να παίρνει αποφάσεις, αλλά και έμεινε ανένδοτος στον χρόνο εκλογών που τον προσδιόρισε για τις 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου, «το πολύ μια εβδομάδα αργότερα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 στις 8 το βράδυ της  Πέμπτης,  ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, υποσχέθηκε «μία εξεταστική Επιτροπή» η οποία, όπως υποστήριξε, θα ερευνήσει τις τυχόν ευθύνες πολιτικών για το κατάντημα της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς δεν αρνήθηκε ότι μέρος ευθυνών ανήκει και στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το διαφοροποίησε, όμως, από εκείνο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. «Οι ευθύνες της ΝΔ, είπε, αφορούν σε όσα έπρεπε να κάνει εγκαίρως και δεν τα έκανε. Οι ευθύνες  της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αφορούν όσα έκαναν και μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο και όχι για να σωθεί η χώρα», ενώ ο ίδιος όπως είπε, επιδιώκει την εθνική συνεννόηση.

« Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα αγκαλιάσω το σύνολο του κόσμου. Για να μπορέσεις όμως να επιτύχεις τη συνεννόηση και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη. Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από άλλο κόμμα, γι’ αυτό ζητώ αυτοδυναμία», εξήγησε.