Κρίση ηγεσίας στον Παναθηναϊκό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό από το απόγευμα της Παρασκευής (23/03) καθώς η παραίτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ, αλλά και του προέδρου της ομάδας, Δημήτρη Γόντικα φέρνουν το σύλλογο μια «ανάσα» από τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε πίσω τα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ, ενώ οι κ. Πολέμης και Βασιλάκης δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν άτοκο δάνειο στην εταιρεία. Για «διάλυση» και για «ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο όταν βουλιάζει», έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Εκτακτου ΔΣ του συλλόγου που έλαβε χώρα λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, παρενέβη τηλεφωνικά και  ζήτησε πίσω τα 1.7 εκ. ευρώ που έχει καταβάλλει, ενώ οι Πολέμης και Βασιλάκης που θα έβαζαν με τη μορφή δανείου 750.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα, ανακοίνωσαν ότι δεν προτίθενται να το κάνουν.

Ο κ. Βγενόπουλος, μάλιστα, στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Δημήτρη Γόντικα απείλησε να κατηγορήσει τη διοίκηση της ομάδας για υπεξαίρεση, σε περίπτωση που έχει δαπανήσει τα χρήματά του, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ τον διαβεβαίωσε πως τα λεφτά δεν δόθηκαν και τα χρήματα που πήραν οι παίκτες προήλθλαν από άλλες πηγές.

Στο μεταξύ, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Τζήμας, Ελευθεράκης, Λουμίδης, Λομβάρδου και Χατζηνικολάου, όμως στη συνέχεια ακολούθησα και οι υπόλοιποι, με εξαίρεση τους Βασίλη Κωνσταντίνου, Μίμη Δομάζο και τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο.

Γόντικας: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε»

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Γόντικας ανακοίνωσε την παραίτηση της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, περισσότερο ως μέσο πίεσης προς τους μετόχους, προκειμένου να ευαισθητοποιούν και να δραστηροποιηθούν για να δώσουν λύσεις για το σύλλογο.
«Το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε σήμερα. Κάναμε προσπάθεια όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πλέον δεν υπάρχουν εχέγγυα ώστε να συνεχίσουμε, τίθενται ζητήματα πολύπλευρων ευθυνών και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τρέξουν και αφορούν στη λειτουργία του συλλόγου. Θα τα αναλάβουν οι άνθρωποι που τρέχουν την ΠΑΕ. Ευχαριστώ τα μέλη, τον προπονητή και τους παίκτες για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι η τελευταία μας υπηρεσία ήταν αυτή που κάνουμε με την παραίτησή μας. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση κάποιων ανθρώπων. Ολοι είμαστε ταγμένοι στον σύλλογο και εφόσον μας ζητηθεί θα βοηθήσουμε και στο μέλλον».

Ο κ. Γόντικας ξεκαθάρισε πως με την κίνηση αυτή (παραιτήσεις των μελών και δική του) ουσιαστικά θέτουν τους μετόχους προ των ευθυνών τους: «Εμείς ολοκληρώνουμε τις υπηρεσίες μας σε μια δύσκολη περίοδο. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του. Στις 18 Απριλίου θα γίνει γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Δεν θέλω να αναφερθώ στους άλλους (σ.σ. εννοούσε τους μετόχους), θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Το μόνο μέσο πίεσης στους μετόχους είναι η παραίτησή μας».

Αισιόδοξος ο Γόντικας για το θέμα της αδειοδότησης

Οσο για την υπόθεση της αδειοδότησης από την UEFA που πλέον κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, ο Δημήτρης Γόντικας ήταν απαισιόδοξος: «Θα γίνει κανονικά η προσπάθεια για την αδειοδότηση από στελέχη της εταιρίας που παραμένουν εργαζόμενοι σε αυτή. Δεν έχουμε ούτε τα ελάχιστα εφόδια για να συνεχίσουμε. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Με την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη, θα ενημερώσω εγώ τους παίκτες. Οποιος θέλει από τα στελέχη της ΠΑΕ μπορεί να το κάνει μαζί μου. Δεν υπάρχει ηγεσία, ο Παναθηναϊκός δεν έχει 20 μέρες μέχρι τη γενική συνέλευση. Πρέπει όποιος μέτοχος θέλει να βοηθήσει να το κάνει… χθες. Το μέλλον δεν προβλέπεται καλό».

Η επιστολή Βγενόπουλου

Κατά την διάρκεια του Δ.Σ, διαβάστηκε και η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς το Δ.Σ. Αναλυτικά:
«Όσο υπάρχει έστω και η σκέψη ότι εσείς μπορεί να παραιτηθείτε και να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε αδιέξοδο και έλλειψη διοίκησης, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα που σας αποστείλαμε έναντι συμμετοχής μας στην δρομολογούμενη αυξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω των σημερινών συνθηκών και της αβεβαιότητας των εξελίξεων, σας καλούμε να μην δαπανήσετε τα χρήματα αυτά προτού έχετε την έγγραφη συμφωνία μας ότι δεν επιθυμούμε προηγουμένως να εξετάσουμε τους λεπτομερείς όρους του ενημερωτικού δελτίου που θα εκδοθεί, ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για συμμετοχή ή όχι, στην δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Στα πρόθυρα της διάλυσης ο Παναθηναϊκός»

Εξαλλος με όσα συνέβησαν ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που αποχώρησε από το ΔΣ νωρίτερα και εξερχόμενος δεν έκρυψε την οργή του αλλά και την ανησυχία του για το μέλλον του συλλόγου, κάνοντας λόγο για μια ομάδα που βρίσκεται «στα πρόθυρα της διάλυσης» και για «ποντίκια που πηδάνε πρώτα από το καράβι όταν αυτό βουλιάζει»…

«Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι στα πρόθυρα διάλυσης. Μέσα άκουσα ανήκουστα πράγματα και δεν μπορώ να φανταστώ σαν Παναθηναϊκός ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Άλλοι παραιτούνται, άλλοι παίρνουν τα λεφτά τους πίσω. Το βλέπω, είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός πάει για διάλυση. Είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά αληθινή. Δεν γίνεται, μερικοί που το έπαιζαν Παναθηναϊκάρες, να παίρνουν τα λεφτά τους πίσω, άλλοι λόγω των επεισοδίων και άλλοι για να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν σκέφτεται τον Παναθηναϊκό. Να ρωτήσετε γιατί γίνεται αυτό. Ολα αυτά μου θυμίζουν αυτό που λένε ότι όταν βουλιάζει το καράβι, πηδάνε τα ποντίκια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος.