Αγωγό για μεταφορά νερού στο ψευδοκράτος φτιάχνουν οι Τούρκοι

Το σχέδιο για την κατασκευή αγωγού μεταφορά νερού, προς το ψευδοκράτος ανακοίνωσε η Τουρκία. Την αποκάλυψη του σχεδίου την έκανε ο Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ακσάμ. Η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει το θέμα με τίτλο « επιχείρηση τουρκικού νερού».

Σύμφωνα με το σχέδιο θα κατασκευαστεί ένας υποθαλάσσιος αγωγός από το νοτιότερο σημείο της Τουρκίας στην περιοχή Ανάμουρ, προς στη Βόρεια Κύπρο.

Το μήκος του υποθαλάσσιου αγωγού, θα φτάνει τα 107 χιλιόμετρα και θα τοποθετηθεί σε βάθος περίπου 250 μέτρων.

« Εμείς σκεφτόμαστε με μεγάλα σχέδια» δηλώνει ο Έρογλου ο οποίος υποστηρίζει πως ο αγωγός θα είναι έτοιμος στις 7 Μαρτίου του 2014 και θα λύσει το πρόβλημα νερού του ψευδοκράτους μέχρι το 2060. «Αν επιλυθεί το Κυπριακό από το νερό θα μπορούν να ωφεληθούν και οι ελληνοκύπριοι» δηλώνει ο τούρκος υπουργός.

Πάντως η Άγκυρα φαίνεται πως σχεδιάζει ακόμη περισσότερα πράγματα. Το επόμενο στάδιο «μπορεί να είναι η μεταφορά νερού στη Γάζα από τη Βόρεια Κύπρο» υποστηρίζει ο Έρογλου που δείχνει πως η Τουρκία προσπαθεί να επιβληθεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

ΠΗΓΗ: onalert.gr