Με στόχο την ανατροπή στο Ισραήλ ο Παναθηναϊκός

To τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκα δίνουν το βράδυ της Τρίτης (27/03) στο Τελ Αβίβ Μακάμπι και Παναθηναϊκός, που θα είναι το πρώτο μέσα στη «ΝΟΚΙΑ Αρένα», το  γνωστό μας «Γιαντ Ελιάου», όπως ονομαζόταν παλιά.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (26/03) στο Ισραήλ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει στη διάθεσή του και τους 14 παίκτες του «πράσινου» ρόστερ, καθώς η ομάδα θα παραμείνει πέντε ημέρες στο Τελ Αβίβ και ο Σέρβος κόουτς ήθελε να έχει όλους του τους παίκτες στη διάθεσή του.

Κατά την αναχώρηση από την Αθήνα για το Ισραήλ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή, αφού ανέφερε ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πάρει τη νίκη τουλάχιστον στο ένα από τα δύο παιχνίδια στο Ισραήλ.

«Για μια ακόμα φορά, όπως πάντα άλλωστε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς στο Γιαντ Ελιάου. Στόχος μας είναι να πάρουμε τουλάχιστον το ένα από τα δυο παιχνίδια που θα δώσουμε εκεί και για να το κάνουμε αυτό το κλειδί της επιτυχίας θα είναι για μια ακόμα φορά η άμυνά μας. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιθετικοί και στην άμυνα και στην επίθεση και βέβαια θα πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα από αυτά που κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Μακάμπι, Ντέιβιντ Μπλατ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, είπε: «Η σειρά όπως έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής είναι αντάξια των δύο μεγάλων ομάδων που συμμετέχουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και είναι σίγουρο πως έρχεται στο Τελ Αβίβ με όλα τα όπλα του, όπως θα είμαστε βέβαια κι εμείς. Τα δύο επόμενα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στην NΟΚΙΑ Arena και όπως οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν παθιασμένοι στην υποστήριξή τους προς την ομάδα τους, έτσι θα είναι και οι δικοί μας εκπληκτικοί φίλαθλοι. Περιμένουμε να δούμε δύο πολύ σκληρά και γεμάτα ένταση παιχνίδια. Θα είναι πολύ μεγάλα παιχνίδια και για τις δύο ομάδες».

Ο Ντέιβιντ Μπλου από την πλευρά του εξήγησε: «Πετύχαμε το πρώτο σκέλος του στόχου μας στην Αθήνα, με τη νίκη μας στον δεύτερο αγώνα και τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μία έμπειρη ομάδα και ξέρει πως να κερδίζει εκτός έδρας. Για αυτό το λόγο πρέπει να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας και την επιθυμία μας για να φτάσουμε στη νίκη στο τρίτο παιχνίδι».