Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού ζητούν τις μετοχές από τον Βαρδινογιάννη

Την κατάσταση στα χέρια τους θέλουν να πάρουν οι παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού που προ του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η ομάδα έκαναν έκκληση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη να τους παραδώσει τις μετοχές του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν παράλληλα από τους υπόλοιπους μετόχους να κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που δεν προτίθενται να αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παλαιμάχων, αναφέρει τα εξής:

«Η οριακή κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία του, μας αναγκάζει να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να μην κατρακυλήσει άλλο η αγαπημένη μας ομάδα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διοικητικό και οικονομικό τέλμα. Οι μέτοχοι της ομάδας με την στάση τους δείχνουν ότι λύση πολύ δύσκολα θα βρεθεί με την παρούσα σύνθεση. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κρίση για να τις αποδώσει.

Η απόδοση των ευθυνών όμως δεν λύνει το πρόβλημα του Παναθηναϊκού και το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή την στιγμή είναι να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο του διχασμού που συνεχίζει να τρώει τα σωθικά της αγαπημένης μας ομάδας. Εμείς οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού πήραμε την απόφαση να πάρουμε μια πρωτοβουλία για να διαφοροποιηθεί αυτή η κατάσταση τέλματος που επικρατεί και που οδηγεί με βεβαιότητα στην ολική καταστροφή.

Η εποχή Βαρδινογιάννη για τον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Η ιστορία θα κρίνει τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού για τις πράξεις του. Ξεκινάμε από αυτόν γιατί έχει πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια τονίσει ότι παραχωρεί τις μετοχές του. Αφού λύση δεν βρίσκεται και συνεχώς με κάποιον τρόπο παρουσιάζεται ένα αδιέξοδο στην ολοκλήρωση της κίνησης αυτής είτε με δικές του ευθύνες είτε με κάποιων άλλων, τον καλούμε από την στιγμή που δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με την ομάδα όπως λέει ο ίδιος, να παραδώσει τις μετοχές του στο σύλλογό μας για να μην συνεχίσει να αποτελεί η παρουσία του ούτε βάρος για την ίδια την ομάδα ούτε άλλοθι για όσους θέλουν να βοηθήσουν και δεν το κάνουν όσο είναι παρών. Ο νομικός τρόπος της παραχώρησης των μετοχών θα βρεθεί, αν υπάρχει πραγματικά η διάθεση να αποχωρήσει.

Για τους υπόλοιπους μετόχους αλλά και για όσους τον τελευταίο καιρό έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα, ο δρόμος είναι ανοιχτός για να συμπορευθούν μαζί μας είτε να επιλέξουν κι αυτοί να αποτελέσουν παρελθόν από τον σύλλογο. Αν επιλέξουν να βοηθήσουν όπως έχουν πει, ας το κάνουν και εμείς θα τους ακολουθήσουμε στον δύσκολο δρόμο της σωτηρίας της ομάδας. Αλλιώς ας μας παραδώσουν κι αυτοί τις μετοχές τους για να προσπαθήσουμε εμείς και ο κόσμος της ομάδας να περισώσουμε ότι γίνεται.

Αν είναι ο Παναθηναϊκός να πέσει στα βράχια να μην πάει αβοήθητος. Να μην έχει κανείς τύψεις ότι δεν προσπάθησε να τον σώσει. Και εμείς οι παλαίμαχοι της ομάδας είμαστε αποφασισμένοι, όπως νομίζουμε και ο περισσότερος κόσμος της, να την κάνουν αυτή την προσπάθεια.

Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι η άμεση ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Χωρίς θεσμικά όργανα σε ισχύ δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον διασυρμό. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός να πορεύεται ακέφαλος, ειδικά στο εξαιρετικά δύσκολο μονοπάτι που διαβαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον σύλλογο και θα κάνουν θυσίες για αυτόν. Και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε, πάντως η προσπάθεια πρέπει να γίνει. Για να ξεφύγει σε πρώτη φάση το καράβι από την ξέρα. Και στη συνέχεια αν μπορεί να βγει και πάλι περήφανο στο πέλαγος…».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλης Κωνσταντίνου και τα μέλη του