Forbes: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος μεταξύ των 10 πιο σημαντικών»

Μεταξύ των 10 πιο σημαντικών Μαραθωνίων στον κόσμο συμπεριλαμβάνει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Πρόκειται για μια διαπίστωση που θα πρέπει να λάβουν καλά υπόψη τους οι διοργανωτές του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, προκειμένου να προχωρήσουν με πράξεις στην περαιτέρω αναβάθμισή του αγώνα.

Το περιοδικό, το οποίο εκδίδεται παράλληλα σε διάφορες χώρες και γλώσσες του κόσμου (όπως για παράδειγμα στην ισραηλινή έκδοσή του) και διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες, αναφέρει μάλιστα ότι «είναι ένας από τους 10 αγώνες που θα πρέπει οπωσδήποτε να τρέξει κάθε ένας από τους εκατομμύρια αναγνώστες του».

Σε μια δύσκολη χρονικά εποχή, όχι μόνο για το Μαραθώνιο, αλλά συνολικά για την Ελλάδα, το δημοσίευμα του Forbes προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να απαντήσει η Ελλάδα και ειδικά ο ΣΕΓΑΣ αποτελεσματικά στην ευχάριστη πρόκληση, υιοθετώντας ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά βήματα αναβάθμισης του Μαραθωνίου, που έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει τη μοναδική αυθεντική διαδρομή στον κόσμο.

Η 30ή εφετινή επέτειος του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων, που μόλις πρόσφατα μετέφερε την έδρα της στην Αθήνα, και αναμένεται να είναι η αφορμή για την παρουσία στην Αθήνα μεγάλων ονομάτων και διεθνών προσωπικοτήτων του αθλήματος και όχι μόνο.

Οι διοργανωτές καλούν, σε ανακοίνωσή τους, όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών στις 11 Νοεμβρίου 2012, «να το αποφασίσουν εγκαίρως, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που εμφανίζει ο αγώνας στο εξωτερικό και στις τάξεις των δρομέων σε όλες τις χώρες του κόσμου».