Φερέιρα: «Ίσως αυτό να είναι το τέλος…»

Την πίκρα του για τον τρόπο που εξελίχθηκε η καριέρα του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με δηλώσεις του στον πορτογαλικό Τύπο.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μιλώντας στην Diario de Noticias αναφέρθηκε με ρεαλισμό στην απώλεια του τίτλου, τα επεισόδια στο ντέρμπι, την πιθανότητα αποχώρησής του, αλλά και για την οικονομική και διοικητική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός κάνοντας λόγο ακόμα και για… διάλυση του συλλόγου.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Πορτογάλου τεχνικού:

Ο Παναθηναϊκός έχασε 5 βαθμούς λόγω επεισοδίων των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πώς αντιδράσατε σε αυτή την τιμωρία;

«Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Περισσότερο από όλα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με σπουδαία ιστορία, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω τι κάνει τους οπαδούς μιας ομάδας να προβούν σε πράξεις βίας, όταν στις εξέδρες βρίσκονται αποκλειστικά οπαδοί αυτής της ομάδας, όπως συνέβη με εμάς. Όσο για μας… Ήμασταν μέχρι πριν δυο παιχνίδια στην κορυφή και είχαμε ευκαιρία να στεφθούμε Πρωταθλητές, αλλά χάσαμε τα πάντα σε ένα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία και είναι δύσκολο για μας».

Θα μείνετε στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω ακόμα. Για την ώρα, το θέμα είναι πως θα μείνω εδώ μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου. Δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει διοίκηση και οι ιδιοκτήτες δεν τα έχουν καλά μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή, έχουμε απομείνει μόνοι μας εγώ και οι παίκτες. Ο σύλλογος έχει 104 χρόνια ιστορίας, αλλά ίσως αυτό να είναι το τέλος».

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην Πορτογαλία;

«Όχι, δεν νομίζω. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το πώς θα ενεργήσω. Ήρθα στον Παναθηναϊκό επειδή ήθελα να συνεχίσω να κερδίζω. Η αλήθεια είναι πως δεν πήγε καλά αυτός ο στόχος, αφού ήρθα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του συλλόγου. Αλλά είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν και μου φέρθηκαν όλοι στην ομάδα».

Έχετε 38 χρόνια καριέρας. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε τον τελικό… απολογισμό σας;

«Η ισορροπία είναι απλή… Η αναγνώριση και η επιτυχία ήρθε αργά. Έχτισα την καριέρα που θα μπορούσα, πάντα με όρεξη για δουλειά και κόπο. Ξεκίνησα πριν από 38 χρόνια, συμμετείχα και βοήθησα στην κατάρτιση αρκετών σχεδίων σε διάφορες ομάδες και τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, δουλεύοντας στη σκιά. Κάθε σεζόν της καριέρας μου ήταν δύσκολη».