Για ταύτιση απόψεων με Βγενόπουλο κάνει λόγο ο Τζίγγερ

Ανακοίνωση-απάντηση σ΄αυτήν του Ανδρέα Βγενόπουλου, εξέδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όπου αναφέρει ότι οι απόψεις τους ταυτίζονται σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της διοίκησης για την σημερινή κατάσταση.

Παράλληλα, τον κατηγορεί για διαρκή εκβιαστικά διλήμματα προς τη διοίκηση Πατέρα και τον καλεί να κινηθεί εναντίον της, εφόσον έχει στοιχεία, προκειμένου να αποδωθούν ευθύνες.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι την Τρίτη (3/04) θα τοποθετηθεί και στο θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε ό,τι αφορά στις ευθύνες της διοίκησης και την σημερινή κατάσταση. Οι υποχρεώσεις των μετόχων, εκ του νόμου, εξαντλούνται στον ορισμό διοίκησης. Εφόσον, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτύχουν στο έργο τους, οι μέτοχοι αποφασίζουν για το μέλλον της διοίκησης και επιλέγουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι να μετέχουν στην εταιρεία χωρίς άλλη υποχρέωση. Αυτά άλλωστε τα γνωρίζει πολύ καλά, ως πρώην Πρόεδρος μεγάλου τραπεζικού Ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σε οικονομικό τέλμα μέσα από συγκεκριμένες επιλογές. Η ΠΑΕ είχε Πρόεδρο, Διοικητικό Συμβούλιο και εκτελεστικά μέλη, οι οποίοι και είχαν την ευθύνη για την διαχείρισή της. Ομολογουμένως είχαν δύσκολο έργο με δεδομένες τις συνεχείς εξωθεσμικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου μετόχου και τα διαρκή εκβιαστικά διλήμματα που έθετε.

Εφόσον ωστόσο, ΑΥΤΟΣ θεωρεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στους χειρισμούς τους, τον καλώ άμεσα να καταθέσει στοιχεία και να προχωρήσει σε όποιες κινήσεις κρίνει αναγκαίες ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο.

Διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Παναθηναϊκού και δηλώνω ότι αναλαμβάνω τις ευθύνες που προκύπτουν από την θέση αυτή. Μάλιστα, με πλήρη υπευθυνότητα προχώρησα σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις, για τις οποίες δέχτηκα σκληρή και αναίτια κριτική. Έκρουσα πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου, για το θέμα της χρεοκοπίας και μάλιστα σε χρονικό σημείο που θα μπορούσε να είχε ανατραπεί η κατάσταση. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πλήρως.

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει φτάσει σε οριακό σημείο και κατανοώ πλήρως την αγωνία των φιλάθλων της ομάδας που ζουν αυτά τα πρωτόγνωρα φαινόμενα για την σύγχρονη ιστορία της.

ΥΓ1: Κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης και ποδηγέτησης των παραπάνω συναισθημάτων με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα τον καθιστά ηθικό αυτουργό των όποιων πράξεων ή καταστάσεων ακολουθήσουν ανεξάρτητα από προσχηματικές καταδίκες εκ των προτέρων.

Σημείωση: Μετά την αυριανή συνάντηση με τους παλαιμάχους θα τοποθετηθώ και για το θέμα του γηπέδου και της ΓΗΠΕΛ».