Στον τελικό με τις μηχανές στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο του αγώνα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μετά το 0-0 με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», αφού το γκολ με το οποίο είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη, αποδείχτηκε παραπάνω από αρκετό.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο που αποσπώντας 2-2 από τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη θα δώσει για δεύτερη σερί φορά το «παρών» στον τελικό του θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο στο «Γεντί Κουλέ» ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η πιο σημαντική του φάση, στο 18’ όταν σε σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά και ο Σαχσανίδης απέκρουσε με δυσκολία. Από τη δική του μεριά ο ΟΦΗ προσπαθούσε να πρεσάρει ψηλά για να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των αντιπάλων του, όμως επίσης δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια δύσκολη κατάσταση στην εστία του πρώην τερματοφύλακά του (έπαιξε ο Κάρολ αντί του Μέγερι). Ετσι ήρθε φυσιολογικά το «στείρο» 0-0 στη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και το β’ ημίχρονο. Στο 55′ το διαγώνιο σουτ του Τοροσίδη έφυγε ελάχιστα άουτ και πέραν αυτού… ουδέν για αρκετή ώρα! Στο 79′ το σουτ του Ζορμπά έφυγε δίπλα από το δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στον αγώνα. Ετσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά). Κίτρινες: Πίτσος – Ορμπάιθ, Τζιμπούρ

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Κάλαϊτζιτς (82′ Ουκάρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεθ (73′ Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (64′ Μακούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ (92′ Φουστέρ), Αμπντούν (85′ Χολέμπας).

Αναστόπουλος: «Αντίο με ψηλά το κεφάλι»

Μόνο το γκολ έλειψε από τον ΟΦΗ είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στις δηλώσεις μετά το ματς τονίζοντας ότι ο κόσμος της κρητικής ομάδας αναγνώρισε την προσπάθεια:
«Αποχαιρετήσαμε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Είχαμε την ατυχία να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας γνωρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η αποστολή μας είναι δύσκολη. Όμως θα ήθελα να σταθώ στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου όπου ήμασταν πολύ καλοί και το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ. Ο κόσμος απέδειξε ότι αναγνωρίζει αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Και εγώ, αλλά και όσοι είναι στην οικογένεια του ΟΦΗ, πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που έγινε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και είναι καιρός να επιστρέψουμε στις νίκες. Γιατί να μην συνεχίσω και του χρόνου; Όμως δεν είναι η στιγμή για να ασχοληθούμε μ’ αυτό».

Bαλβέρδε: «Δεν ήμασταν πολύ καλοί»

Από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν ήταν πολύ καλή και προκρίθηκε χάρη στο γκολ του πρώτου αγώνα:
«Καταφέραμε να προκριθούμε μετά από ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη λάμψη. Ο αέρας δυσκόλεψε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο πρώτο μέρος να πετύχουμε ένα γκολ, γιατί ξέραμε πως θα μετρούσε για δύο, όμως οι αντίπαλοι αμύνθηκαν πολύ καλά. Στο δεύτερο μέρος δεν απειλήσαμε πολύ, όπως και ο ΟΦΗ. Ήταν ένα ημίχρονο με λίγες ευκαιρίες, όμως ο ΟΦΗ είχε μια πιο ξεκάθαρη ευκαιρία. Ο αέρας επηρέασε πολύ το παιχνίδι και μπορούσε να χαλάσει τις μπαλιές και των δύο ομάδων. Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι γιατί δεν ήμασταν καλοί και επειδή ο ΟΦΗ μας πίεσε αρκετά στο δεύτερο μέρος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στο πρώτο ματς βάλαμε μόνο ένα γκολ, ενώ θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα. Τελικά είχαμε τη τύχη να προκριθούμε εμείς, όμως και ο ΟΦΗ έκανε ένα πολύ καλό προκριματικό γύρο».