Οι Έλληνες της Αυστραλίας περιμένουν τον Ολυμπιακό, διαμαρτύρονται για ΙΚΑ-ΟΓΑ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την ώρα που οι Ελληνικής καταγωγής φίλαθλοι της Αυστραλίας ετοιμάζονται να υποδεχθούν, το Μάιο, «με ανοιχτές αγκάλες» τον Ολυμπιακό Πειραιώς –δεν είναι άλλωστε συχνό ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες να αγωνίζονται στην μακρινή αυτή Ήπειρο- έντονα παράπονα διατυπώνονται από ομογενείς της Αυστραλίας για την αντιμετώπισή τους από τους ελληνικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς  και ειδικότερα από το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Τα παράπονά τους έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις που, όπως καταγγέλλουν, παρουσιάζονται στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους για την έκδοση σύνταξης γήρατος.

Μάλιστα πολλοί ομογενείς, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, καταγγέλλουν ότι «έχουν κάνει αμέτρητες προσπάθειες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με το ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ, χωρίς αποτέλεσμα». Τα τηλέφωνα δεν απαντούν, αρμόδιοι δεν εμφανίζονται, απαντήσεις δεν δίδονται και οι υποθέσεις χρονοτριβούν.

Πολλοί ομογενείς, με βάση την Διακρατική Συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας-Αυστραλίας για το Ασφαλιστικό, καταφεύγουν στην τοπική αυστραλιανή υπηρεσία, την Centrelink» για να πληροφορηθούν για την πορεία των αιτήσεών τους στην Ελλάδα για συνταξιοδότηση, αλλά ούτε αυτή μπορεί να τους βοηθήσει, επικαλούμενη ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες και αναμένει και αυτή «απάντηση» από την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που έχει κάνει η Panhellenic post, οι αιτήσεις Ελλήνων της Αυστραλίας, όπως και οι αιτήσεις Ελλήνων από διαφορετικά μέρη της υφηλίου, ακόμη και από την ίδια την ίδια την Ελλάδα, είναι πολλές. Μόνον το 2011 είχαν υποβληθεί στον ΟΓΑ περίπου 6.500 αιτήσεις συνταξιοδότησης και ένα μικρότερος αριθμός στο ΙΚΑ. Με αποτέλεσμα πράγματι να σημειώνεται μία καθυστερήσει. Λαμβανομένου δε υπόψη ότι με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, πολλοί υπάλληλοι τόσο του ΙΚΑ όσο και του ΟΓΑ έχουν βγει στη σύνταξη προκειμένου να μην χάσουν δικαιώματα, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι υπάρχει πλέον θέμα επάρκειας προσωπικού.

Ο Δρ. Θανάσης Σαραντόπουλος, μηχανικός, έχει πολλά να διηγηθεί για την μεγάλη ταλαιπωρία μελών της οικογένειάς του μέχρι να τακτοποιηθεί υπόθεση της θανούσης μητέρας του, από τον ΟΓΑ. «Πράγματι τα τηλέφωνα δεν απαντούν και όταν απαντούν οι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτε να πουν. Καταλαβαίνω τους ομογενείς μας. Εμείς δυο βήματα είμαστε και δεν βρίσκουμε άκρη…».

Ωστόσο, παράγοντες του ΟΓΑ, με τους οποίους επικοινώνησε η Panhellenic Post, υποστήριξαν ότι μέρος της καθυστέρησης οφείλεται στο γεγονός ότι επειδή για δεκαετίες πίσω δεν υπάρχουν μηχανογραφικά στοιχεία στην υπηρεσία, οι πληροφορίες που δίνουν οι ομογενείς και σύμφωνα με τις οποίες πρίν από 40 κοντά χρόνια δούλευαν σε χωράφια είτε οικογενειακά είτε όχι, και, επομένως,  δικαιούνται κάποιας σύνταξης, πρέπει να διασταυρωθούν από τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Και αυτό παίρνει χρόνο. Όπως επίσης αρκετός χρόνος χρειάζεται και για την αλληλογραφία ΟΓΕ- Centrelink.

Τα εισιτήρια

Στο μεταξύ, και ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για το μεγάλο ταξίδι στην Αυστραλία, οι Ομογενείς φίλαθλοι έχουν επιδοθεί στο κυνήγι του «μαγικού χαρτιού», που θα τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού, στις 19 Μαΐου, στη Μελβούρνη, με αντίπαλο την MELBOURNE VICTORY,

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει. Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν ετοιμάσει πακέτα εισιτηρίων για κάθε φίλαθλο, ενώ σε ένα από αυτά, το ULTIMATE OLYMPIACOS FAN PACKAGE (150$) περιλαμβάνεται, εκτός από το Platinum Game Day Ticket και το αποκλειστικό για τους κατόχους του, εισιτήριο το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παραμονή του φιλικού αγώνα (18 Μαΐου) την προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο στάδιο της Μελβούρνης και επίσης το δικαίωμα να συναντήσουν τους παίκτες της ομάδας, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια του συγκεκριμένου πακέτου είναι μόνο 500.

Επίσης, σύμφωνα με τον www.olympiakos24.gr   υπάρχουν και άλλα πακέτα εισιτηρίων τα οποία είναι τα εξής;
Platinum Ticket (Category A) 80$ συν φόρους και έξοδα (Περιλαμβάνει τις καλύτερες διαθέσιμες θέσεις στο γήπεδο).
Gold Ticket (Category B) Περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: εισιτήριο 60$ για κάθε ενήλικο, 50$ για φοιτητές και συνταξιούχους, καθώς και το οικογενειακό εισιτήριο (δύο ενήλικες και δύο παιδιά) 180$ συν φόρους και έξοδα.
Silver Ticket (Category C) Περιλαμβάνει εισιτήριο 45$ για κάθε ενήλικο, 35$ για φοιτητές και συνταξιούχους καθώς και το οικογενειακό εισιτήριο με 140$ (δύο ενήλικες και δύο παιδιά) συν φόρους και έξοδα.
Gate 7 – Olympiacos End: Περιλαμβάνει εισιτήριο 30$ για κάθε ενήλικο, 20$ για φοιτητές και συνταξιούχους και 80$ το οικογενειακό εισιτήριο (δύο ενήλικες, δύο παιδιά) συν φόρους και έξοδα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Αυστραλία ζουν στο ρυθμό του αγώνα της 19ης Μαΐου και αναμένεται να γεμίσουν το στάδιο της Μελβούρνης. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να αποκτήσουν εισιτήριο του αγώνα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το παιχνίδι ακολουθώντας το παρακάτω link: http://olympiacosaustralia.com/edm/

Σύμφωνα με ενυπόγραφο άρθρο του συνεργάτη της Panhellenic Post, γνωστού αθλητικού δημοσιογράφου Νικήτα Γαβαλά, που δημοσιεύθηκε στην ΡΗΡ την Παρασκευή 6 Απριλίου, με τίτλο «Με τα μάτια του Νικήτα Γαβαλά», η προπώληση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη και αποδεικτική της λατρείας των εκεί ομογενών για κάθε τι το ελληνικό και ιδιαίτερα για τον πρωταθλητή της Ελλάδας που αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση (https://www.panhellenicpost.com/2012/04/02/%ce%b5%ce%b4%cf%89).

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και άλλη φιλική αναμέτρηση στην Αυστραλία.

Προϊστορία

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη των πρωταθλητών Ελλάδας στην Αυστραλία. Η πρώτη ήταν στις 25 Νοεμβρίου του 1978, όπου είχαν επικρατήσει με 2-1 της Ελλάδας Μελβούρνης. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Περόνε και Γαλάκος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε στους Αυστραλούς ότι η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί τιμή για τον πειραϊκό σύλλογο. «Είναι τιμή για τον σύλλογό μας, που τελικά θα επισκεφτούμε την Αυστραλία. Ελπίζουμε σε περαιτέρω προβολή της ομάδας μας στους χιλιάδες Έλληνες και να τους ψυχαγωγήσουμε με το ιδιαίτερο επιθετικό μας ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόσκληση και ανυπομονούμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

«Ξέρουμε πως έχουμε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς, είναι μεγάλη η χαρά μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους ικανοποιήσουμε», δήλωσε ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, ο Ιβάν Μαρκάνο, δήλωσε: “Ξέρω ότι στη Μελβούρνη ζούνε πάρα πολλοί Έλληνες. Θέλω να τους πω πως σύντομα θα βρεθούμε κοντά τους. Θα χαρώ πολύ που θα πάω σ’ αυτή τη χώρα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στην Αυστραλία. Σίγουρα ανυπομονούμε όλοι οι παίκτες. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Επίσης δεν υπάρχει καμία πίεση γι’ αυτόν τον αγώνα. Οπότε θα είναι ωραίο το κλίμα και ωραίος ο αγώνας”.

Ο γενικός διευθυντής του «Etihad Stadium», Ίαν Κόλινς, όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μια φήμη όλα αυτά τα χρόνια, ως μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα τον υποδεχθούμε. Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει και την Γιουβέντους, τους Γκάλαξι του Ντέιβιντ Μπέκαμ και ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως η Φούλαμ».

Τέλος, ο γενικός μάνατζερ της Melbourne Victory, Ρίτσαρντ Γουίλσον, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πλέον διάσημους συλλόγους την Ευρώπη. Είναι τιμή για τους παίκτες μας να παίξουν απέναντι σε έναν τόσο προβεβλημένο σύλλογο και φυσικά θα μας βοηθήσει να διαδώσουμε το όνομά μας και να κερδίσουμε περισσότερους φιλάθλους».