Παρούσα η Εθνική Πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα δώσει το προσεχές καλοκαίρι η εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών όπως έχει κάνει, άλλωστε, 13 φορές στο παρελθόν (οκτώ σερί από το 1980) μετά τη νίκη της με 10-6 επί του Καναδά στο Εντμοντον.

Το συγκρότημα του Ντράγκαν Άντριτς, επικράτησε 10-6 του «οικοδεσπότη» της διοργάνωσης του Έντμοντον, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Αφρουδάκη που σημείωσε τέσσερα τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 4-3, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 2, Δελακάς, Αφρουδάκης Γ. 4, Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

ΚΑΝΑΔΑΣ (Άλεξ Μπέσλιν): Ράνταλ, Κουντάμπα, Βικάλο, Κονσταντίν – Μπίκα 2, Μπόιντ 1, Ρόμπινσον, Γκάσιτς, Γκράχαμ 2, Φέλταμ 1, Κόνγουεη, Ντάιγκλ, Μακ Ελρόι, Άλεκσιτς

Τα άλλα τρία «εισιτήρια» για το Λονδίνο πήραν, το Μαυροβούνιο (19-6 την Τουρκία), η Ρουμανία (19-8 την Βραζιλία) και η Ισπανία (11-7 την ΠΓΔΜ). Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας, το Μαυροβούνιο (00.40 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Στον δεύτερο θα παίξουν (02.00) η Ρουμανία με την Ισπανία.

Αντριτς: «Τα κεφάλια μέσα και σκληρή δουλειά»

Την ικανοποίησή του για την… περιπετειώδη, όπως αποδείχθηκε, πρόκριση της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ντράγκαν Άντριτς με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΚΟΕ.
«Ψυχολογικά είμαστε πολύ καλά. Είναι σημαντική η αντίδραση της ομάδας σε ένα τουρνουά όπου όλα άλλαζαν από μέρα σε μέρα. Θυμίζω ότι χάσαμε από τους Ρουμάνους, ότι κερδίσαμε τους Γερμανούς σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, ότι οι Γερμανοί έχασαν απρόσμενα από τους Σκοπιανούς και μας υποχρέωσαν να παίξουμε απέναντι στους Καναδούς και όχι κόντρα στους πολύ αδύναμους Βραζιλιάνους και τέλος ότι αγωνιστήκαμε σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο απέναντι τους οικοδεσπότες του προολυμπιακού και τα καταφέραμε. Ο στόχος επετεύχθη και νιώθω ικανοποίηση», είπε ο Άντριτς, ο οποίος θεωρεί ότι η προσπάθεια για την επιστροφή του ελληνικού πόλο στην ελίτ του αθλήματος μόλις τώρα έχει αρχίσει:
«Είμαστε ευτυχείς για την πρόκριση, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Όμως, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με τον ίδιο τρόπο. Same way, θα έλεγα στα αγγλικά. Υπομονή, επιμονή, σκληρή δουλειά. Κάθε μέρα και καλύτερα. Κάθε παιχνίδι και πιο ομαδικά. Έχουμε ένα πλεονέκτημα, μη το ξεχνάμε. Έχουμε αφήσει το άγχος πίσω μας. Το Λονδίνο δεν το σκεφτόμαστε. Άλλωστε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Τα κεφάλια μέσα…».

Γ. Αφρουδάκης: «Δεν πάμε για βόλτα στο Λονδίνο»

Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Γιώργος Αφρουδάκης, άφησε να εννοηθεί ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μετά την νίκη επί του Καναδά είναι η αρχή και όχι το τέλος του δρόμου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα στο 2012. Ο σπουδαίος αθλητής υποστήριξε με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΚΟΕ, ότι στο Λονδίνο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα πάει για βόλτα και ότι στόχος της είναι η καταξίωση στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.
«Παίξαμε καλά σε όλο το προολυμπιακό τουρνουά. Δεν μετράει μόνο η πρόκριση αλλά και οι εμφανίσεις. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι επανερχόμαστε στο κλαμπ των μεγάλων του κόσμου» υποστήριξε και αναφερόμενος στο Λονδίνο προσέθεσε:
«Έχουμε ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι το Λονδίνο. Δεν θα πάμε για βόλτα στην Αγγλία, πιστέψτε με. Δεν μπορώ να εγγυηθώ θέσεις και μετάλλια. Είναι αλήθεια ότι η απουσία μας τα τελευταία χρόνια από την ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης μας έχει φέρει πίσω. Μας έχει στοιχίσει. Θα πάμε στους Αγώνες για ότι καλύτερο. Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε ένα πλεονέκτημα. Δεν θα έχουμε άγχος, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για αυτή την ομάδα. Θυμάμαι ότι ακόμη και το 2000 στην Αυστραλία νιώθαμε πίεση και είχαμε θέσει ψηλά τον πήχη. Τώρα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».
Ο Γιώργος Αφρουδάκης, αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τους συμπαίκτες του λίγο πριν και λίγο μετά τον αγώνα με τον Καναδά. «Τους είπα ότι η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτούς, αλλά και για μένα. Ποτέ δεν είχαμε βρεθεί σε ανάλογη θέση. Να παίζουμε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο απέναντι στον Καναδά. Τους επανέλαβα όμως ότι αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα και ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια εύκολη νίκη. Σιγά-σιγά θα χτίζαμε τη διαφορά με προτεραιότητα μας την καλή άμυνα. Έτσι και έγινε». Και κατέληξε: «Τους ευχαρίστησα. Τους έδωσα συγχαρητήρια. Τους εξομολογήθηκα ότι φοβόμουν και εγώ την έκβαση αυτού του αγώνα και πως η ομάδα θα αντιδρούσε σε κάποια αρνητική συγκυρία χωρίς εμπειρία από ανάλογους αγώνες. Τέλος τους τόνισα ότι χωρίς άγχος πλέον, υπάρχει χρόνος για σοβαρή δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Λονδίνο».