Πασχαλινό μήνυμα Συντονιστή ΣΑΕ- ΗΠΑ, Θ. Σπυρόπουλου

 

Ο Συντονιστής ΣΑΕ Αμερικής κύριος Θεόδωρος Σπυρόπουλος

«Ανάσταση Ελπίδας»

Τις μέρες αυτές γιορτάζουμε τη σημαντικότερη και πιο χαρμόσυνη εορτή του Ελληνισμού καθώς την εβδομάδα των Παθών, θα διαδεχθεί η λαμπροφόρος Ανάσταση, η Νίκη της Ζωής πάνω στον Θάνατο που θα στεριώσει την ελπίδα στις καρδιές μας στις δύσκολες εποχές που διανύει ο Ελληνισμός.

Το πρότυπο του Σταυρωμένου Ανθρώπου, Ήρωα και Θεανθρώπου, είναι συνυφασμένο με τον Ελληνισμό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι η θυσία του πνεύματος που κατέρχεται στην ύλη και μέσα από τη θυσία εξαγνίζεται. Συμβολίζει τον θρίαμβο της ψυχής επί του θανάτου, του πνεύματος επί της ύλης και την ανύψωση του ανθρώπου σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα.

Μας δίνεται λοιπόν, τις ημέρες αυτές, η ευκαιρία για ουσιαστική αυτογνωσία, για την υπέρβαση του εφήμερου και της ύλης, για τη λύτρωση μέσα από την προσφορά και τη θυσία για τον συνάνθρωπο. Επίσης, μας δίνεται η ευκαιρία για ενθύμιση πως καμία δυσκολία της ζωής δεν μένει χωρίς την μεγάλη προσδοκία της χαράς και της Ανάστασης.

Ας κοινωνήσουμε ακόμη μία φορά στα βαθειά και διαχρονικά νοήματα της Αναστάσεως και ας διανύσουμε τον νοητό Γολγοθά με καρτερικότητα. Βαδίζοντας στον δρόμο της θυσίας και της αυταπάρνησης, της γνήσιας αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, όλοι μαζί θα υπερβούμε τις δυσκολίες και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις επερχόμενες γενεές.

Εκ μέρους του Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. εύχομαι από βάθους καρδιάς, να βιώσουμε την αναστάσιμη χαρά, με ελπίδα και αισιοδοξία και η Ανάσταση να μας οδηγήσει σε μία

ουσιαστικότερη αυτογνωσία και αφύπνιση σε εθνικό και προσωπικό επίπεδο.

Καλή Ανάσταση και Ψυχική Ανάταση σε όλο τον Ελληνισμό!

Θεόδωρος Γ. Σπυρόπουλος

Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α.