Με σκάφος στην Αυστραλία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Σχεδιάζει να ταξιδέψει από την Πάτρα έως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκάφος έξι μέτρων, προκειμένου να επικοινωνήσει το μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο λόγος για τον 55χρονο Απόστολο Καρδάρα από την Πάτρα, πρώην ανθυποπλοίαρχο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοσταθμό Symban World Radio του Σίδνεϊ, αποκάλυψε τα σχέδιά του για το συγκεκριμένο ταξίδι με ειδικά εξοπλισμένο σκάφος, το οποίο θα διαρκέσει έως και 6 μήνες και θα περιλαμβάνει στάσεις σε λιμάνια της Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Σρί Λάνκα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, μέχρι τον τελικό προορισμό.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να κάνει αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι, ο κ. Καρδάρας υπογράμμισε: «Θέλω να αναδειχθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και να αποδειχθεί τι μπορούν να κάνουν οι ‘Ελληνες όταν είναι ενωμένοι. Έτσι αποφασίσαμε, με τους συνεργάτες μου, να κατασκευάσουμε ένα σκάφος κλειστού τύπου γι αυτόν τον σκοπό»

Την κατασκευή του σκάφους ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πατρών με το ναυπηγικό τμήμα των ΤΕΙ Αθηνών.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά ηλιακά πάνελ που θα παράγουν ρεύμα για την λειτουργία των μηχανημάτων, θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τρόφιμα και εξοπλισμό, καθώς και μια δεξαμενή νερού 420 λίτρων. Επίσης, θα υπάρχει ραδιοτηλέφωνο με το οποίο ο κ. Καρδάρας θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης καθώς και με τις ελληνικές πρεσβείες στα λιμάνια, που θα επισκέπτεται.

Ο απόπλους του σκάφους είναι προγραμματισμένος για τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: Greekreporter.