Στις 6 Μαίου οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στις 6 Μαΐου θα διεξαχθούν, τελικά, οι εκλογές με βασικό δίλημμα το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη Γενικών Βουλευτικών εκλογών.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το Διάταγμα Διάλυσης της Βουλής και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τις 6 Μαϊου.

Δεν θα υπάρξει υπηρεσιακή Κυβέρνηση ούτε αλλαγή υπουργών και αντικατάστασή τους από υπηρεσιακούς. Κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από κανένα εκ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση η οποία, ως πολιτική κυβέρνηση που έχει την στήριξη της πλειοψηφίας της Βουλής, θα εξακολουθεί κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι και την ανάδειξη νέας κυβερνήσεως από τις κάλπες.

Το βράδυ, στις 8, ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό θέτοντας και το διακύβευμα των εκλογών αυτών, που χαρακτηρίζονται ως οι πλέον κρίσιμες από τη μεταπολίτευση.

Στο 5μηνο της μέχρι σήμερα κυβερνητικής θητείας, έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή 45 νόμοι, αριθμός πρωτοφανής στα πολιτικά χρονικά της χώρας.