Υποτροφίες στους ομογενείς φοιτητές

Ο αμερικανικός οργανισμός Hellenic Times Scholarship Fund διοργανώνει και φέτος την τελετή απονομής υποτροφιών στους πιο λαμπρούς έλληνες και ελληνοαμερικανούς σπουδαστές που φοιτούν στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο θεσμός, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», καθιερώθηκε πριν 20 χρόνια με πρωτοβουλία της οικογένειας Ιωάννη Κατσιματίδη, δίνοντας υποτροφίες συνολικού ποσού δύο εκατομμυρίων δολαρίων, σε περισσότερους από οκτακόσιους φοιτητές.

Η διοργάνωση, που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, θα περιλαμβάνει μουσική συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο, την προτεινόμενη για βραβείο Γκράμμυ, Μαξίν Ναϊτινγκέιλ, τον Κωνσταντίνο Μαρούλη και την Καλομοίρα. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης και φέτος είναι ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της επιτροπής υποτροφιών, Νίκος Κατσώρης, δικηγόρος και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Λουκούμι», και Μάργκο Κατσιματίδη, διευθύντρια της εφημερίδας Hellenic Times, αντίστοιχα.

Η βραδιά υποτροφιών τελεί υπό την αιγίδα του Γιάννη Κατσιματίδη προέδρου του «Red Apple Group» και εκδότη του «Hellenic Times», με την συμμετοχή της βραβευμένης με Όσκαρ Ολυμπίας Δουκάκη, τον ηθοποιό Τζών Άνιστον, της δημοσιογράφου Αλέξις Χριστοφόρου και της σχεδιάστριας Ιωάννας Μαστρογιάννη.

Το «Βραβείο Ανθρωπισμού» φέτος απονέμεται στον Dennis Mehiel, ανταποκριτή του δικτύου Fox News, ενώ ο Mike Emanuel από το Fox News θα τιμηθεί με το βραβείο «δημοσιογραφικής προσφοράς».

Για μια ακόμα χρονιά επίσημοι προσκεκλημένοι είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος του «Fox 5», Έρνι Ανάστος, ο μετεωρολόγος Νίκ Γκρέγκορι και ο ηθοποιός Γκίλες Μαρίνι, από το Dancing with the Stars.