Γερμανικό προβάδισμα στο 90’

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε το βράδυ της Τρίτης (17/04) η Μπάγερν Μονάχου έναντι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με γκολ του Μάριο Γκόμεζ στο 90΄ οι Βαυαροί επικράτησαν 2-1 και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της 25ης Απριλίου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «πάνω χέρι» μέχρι το 90ό λεπτό, αλλά τελικά η εις βάρος της παράδοση στη Γερμανία (9 ήττες και μία ισοπαλία!) συνεχίστηκε και πλέον, όλα θα κριθούν σε 8 βράδια στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Ριμπερί είχε ανοίξει το σκορ στο 17΄, ενώ ο Οζίλ ισοφάρισε στο 53΄.

Το ματς «πήρε φωτιά» μετά το 15΄, όταν οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι στο κράτημα του Ράμος στον Ριμπερί, παράβαση που δεν είδε ο Γουέμπ.

Ο Γάλλος, όμως, «εκδικήθηκε» δύο λεπτά αργότερα. Από το κόρνερ του Κρόος και τη σύγχυση στα καρέ των «μερένγκες» η μπάλα στρώθηκε στον Ριμπερί, ο οποίος με δυνατό σουτ «έγραψε» το 1-0 (3ο γκολ σε 10 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ). Το γκολ «έδωσε φτερά»  στους γηπεδούχους, «μπλόκαρε» τη «Βασίλισσα» και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μπάγερν ήταν η ομάδα που κυριάρχησε. Θα μπορούσε, μάλιστα, στο 40΄ να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του στο σουτ του Γκόμεζ (κόρνερ).

Το… μουδιασμένο ξεκίνημα της Μπάγερν στο δεύτερο μέρος αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» για τους Μαδριλένους. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο 8 λεπτά από την έναρξη του β΄ 45λεπτου, για να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο με το κοντινό πλασέ του Οζίλ από την ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, που δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε νικηθεί στο τετ-α-τετ από τον Νόιερ και ήρθε ο Μπενζεμά για να…βγάλει την φάση από την οποία προήλθε το τέρμα των «μερένγκες».

Ο Μάριο Γκόμεζ, που είχε απειλήσει δύο φορές στο 71΄ και 73΄ με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, «χτύπησε» στο 90ό λεπτό, από την ασίστ του Λαμ και με σουτ πάνω στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Λαμ – Κοεντράο, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ράμος, Μαρσέλο, Ιγκουαΐν

MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (60΄ Μίλερ), Γκουστάβο, Ρόμπεν, Κρόος, Ριμπερί, Γκόμεζ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (79΄ Γκρανέρο), Οζίλ (69΄ Μαρσέλο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (84΄ Ιγκουαΐν).