«Ανοιχτή πάντα η πόρτα του Ολυμπιακού για τον Βαλβέρδε»

Εμφανώς συγκινημένος αποχαιρέτησε τον  κόσμο του Ολυμπιακού ο προπονητής του συλλόγου, Ερνέστο Βαλβέρδε που ανακοίνωσε το γεγονός της αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, στην από κοινού συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» Βαγγέλη Μαρινάκη το μεσημέρι της Πέμπτης (19/04) στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά.

Ο «τσινγκούρι» έκανε λόγο για την πολύ καλή συνεργασία, ξεκαθάρισε πως η αποχώρησή του οφείλεται σε προσωπικούς – οικογενειακούς λόγους και ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συμπαράσταση που πρόσφερε στο έργο του:

«Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ, ούτε να γίνω συναισθηματικός. Είναι αρκετά δύσκολη μέρα για μένα, γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα. Ο πρόεδρος πίστευε στη διάρκεια της χρονιάς πως θα μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Ήθελα να αποφύγω τις φήμες για επαφές ή συνεργασίες με άλλες ομάδες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος μου πρότεινε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για 3 και 4 και 5 χρόνια, ιδιαίτερα μετά από δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά την ισοπαλία απέναντι στη Δόξα ή την ήττα από την Ξάνθη, σαν απόδειξη της εμπιστοσύνης που μου είχε. Είναι κάτι για το οποίο πάντα τον ευχαριστούσα, αλλά έλεγα πως η απόφασή μου είναι σταθερή. Περιμέναμε να το ανακοινώσουμε όταν η ομάδα θα έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους της.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έφτασα σε αυτή την απόφαση. Ο κυριότερος είναι προσωπικός και αφορά μόνο εμένα, δεν μπορεί να ειπωθεί σε μία συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Έχω κάνει έναν κύκλο με αυτή την ομάδα που πάντα ζητούσε τη νίκη. Τρία χρόνια είναι πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή. Το 2008, όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό, δεν είχα ιδέα πού ερχόμουν, αλλά από τις πρώτες ημέρες ξαφνιάστηκα με αυτά που είδα. Στην αρχή δεν ήξερα αν είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Τώρα ξέρω πως σίγουρα ήταν σωστή η απόφασή μου και το λέω σε όλους σας αυτό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είχαμε μία πολύ επαγγελματική συνεργασία, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση μας χαρακτηριζόταν πάντα από εμπιστοσύνη, ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές. Ευχαριστώ επίσης τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, το τεχνικό προσωπικό κι όλους όσοι δουλεύουν για την ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πάντα πιστεύω πως, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, ο καθένας αποδίδει καλύτερα, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Όλοι έχουν μερίδιο στις επιτυχίες αυτών των χρόνων, όσο κι εγώ.

Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού για την υποστήριξή του. Έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που… συνήθιζε να χάνει το πρώτο του παιχνίδι και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Μου προσέφεραν αξέχαστες στιγμές, τόσο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όσο και εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν είναι φίλοι του Ολυμπιακού, γιατί έδειξαν σεβασμό στο πρόσωπό μου. Έχουν κι αυτοί το σεβασμό μου».

Aξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αποχώρησης του Ισπανού τεχνικού άρχισε με… πρωτότυπο τρόπο, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αιφνιδιάζοντας τους πάντες καθώς το «αντίο» του Βαλβέρδε ήταν… κοινό μυστικό ανέφερε ότι «ανανεώθηκε για δύο χρόνια η συνεργασία τους».

Όταν ο κ. Μαρινάκης πήρε το λόγο μετά τις δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού, τόνισε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι γι’ αυτόν «ένα κεφάλαιο που δεν κλείνει με την αποχώρησή του».
«Για μένα ο Ερνέστο είναι πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης. Είναι ένα κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό που δεν κλείνει σήμερα. Όταν πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να πάμε τον Ολυμπιακό όσο πιο ψηλά γίνεται, η ομάδα βρισκόταν στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης. Με βασικό συντελεστή τον Ερνέστο κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε κατά γενική ομολογία σπουδαίο ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ερνέστο με την παρουσία του στην Ελλάδα αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ελπίζω στη συνέχεια να είναι καλός πρεσβευτής για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Η συμφωνία μας από την αρχή ήταν για δύο χρόνια και σ’ αυτό το διάστημα γίναμε καλοί φίλοι. Και σαν φίλος και σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Μία απόφαση που δεν είχε να κάνει με χρήματα και συμβόλαια. Ούτε έχει να κάνει με επαφές του με άλλες ομάδες. Είναι μία απόφαση που παίρνει για προσωπικούς λόγους και το σεβόμαστε όλοι. Ελπίζω ότι ο αποχαιρετισμός σε επίσημο παιχνίδι θα γίνει με την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού όλοι στον Ολυμπιακό θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νταμπλ. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του. Η πόρτα θα είναι ανοιχτή.

Θα αξιοποιήσουμε τις συμβολές του για την επιλογή του επόμενου προπονητή. Θα ξαναμιλήσουμε για προπονητή στον Ολυμπιακό στις αρχές Ιουνίου. Το λέω για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα γύρω από αυτά που γράφονται καθημερινά.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, επειδή κάποιοι ανησυχούν, θα κάνω το καλύτερο για να γίνει η ομάδα ακόμη καλύτερη. Θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την ομάδα πιο ψηλά. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα επόμενα σε συνέντευξη Τύπου που θα κάνουμε στις αρχές Μαϊου και θα μιλήσουμε εφ΄όλης της ύλης. Εκ μέρους όλης της οικογενείας του Ολυμπιακού, τον ευχαριστούμε», είπε χαρακτηριστικά.