Super League: «Σώθηκαν» Λεβαδειακός, Ξάνθη, Πανιώνιος

Την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζουν Λεβαδειακός, Ξάνθη και Πανιώνιος μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής. Αντίθετα θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή οι Κέρκυρα, Εργοτέλης και Παναιτωλικός.

Οι «κυανέρυθροι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 μτ την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που ευνόησε και τους δύο, ενώ ο Λεβαδειακός πήρε πολύτιμη νίκη με 1-0 μέσα στην Κρήτη από τον Εργοτέλη που βλέπει ορατό το φάσμα του υποβιβασμού.

Στο Αγρίνιο, αν και ο Παναιτωλικός «διέσυρε» με 5-1 τον Αρη δεν εξασφάλισε την παραμονή του την κατηγορία και θα παλέψει με την Κέρκυρα που συνέτριψε με τη σειρά της με 4-1 τον ΟΦΗ, αλλά και τον Εργοτέλη.

Στους Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός κέρδιε με 2-0 τον τοπικό Αστέρα. Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 της Δόξας Δράμας, ενώ τέλος στο ΟΑΚΑ εν μέσω αποδοκιμασιών η ΑΕΚ παραχώρησε ισοπαλία -1 στον Ατρόμητο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιτικής της Super League.

Πανιώνιος-Ξάνθη                  1-1
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός  0-2
Εργοτέλης-Λεβαδειακός          0-1
Παναιτωλικός-Αρης              5-1
ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας               2-0
Κέρκυρα-ΟΦΗ                    4-1
ΑΕΚ-Ατρόμητος                  0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός        0-4

Τα σενάρια του υποβιβασμού

Τελικά, ούτε η 29η αγωνιστική δεν έβγαλε την ομάδα ή τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τη Δόξα Δράμας στην Football League και τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε της περιόδου.

Κέρκυρα, Εργοτέλης και Παναιτωλικός είναι οι τρεις ομάδες θα παλέψουν για μία θέση…στον ήλιο, καθώς δύο από αυτές θα υποβιβαστούν.
Σαφώς σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι «Φαίακες», που κρατούν την τύχη στα χέρια τους, σε αντίθεση με τους Κρητικούς και την ομάδα του Αγρινίου που περιμένουν το θαύμα.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τα ακόλουθα:

Κέρκυρα: Εφόσον νικήσει στην Θεσσαλονίκη τον Άρη μένει στην κατηγορία, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα άλλα δύο ματς. Αν πάρει ισοπαλία και νικήσει ο Εργοτέλης στη Ξάνθη, τότε θα γίνει μπαράζ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας οι «Φαίακες» μπορεί να μείνουν στην κατηγορία, αρκεί να χάσουν και οι Εργοτέλης, Παναιτωλικός.

Εργοτέλης: Για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα πρέπει να νικήσει στα Πηγάδια και να χάσει η Κέρκυρα. Σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας της Κέρκυρας, τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν μπαράζ.

Παναιτωλικός: Βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ήττα της Κέρκυρας (την έχει στην ισοβαθμία) και τουλάχιστον ισοπαλία του Εργοτέλη.