Προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Αυστραλία

Το καλό της τουριστικό και ταξιδιωτικό πρόσωπο εμφάνισε η Ελλάδα στο Σίδνεϊ με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από την Αυστραλία.  Την παρουσίαση είχε αναλάβει το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με το περίπτερο που έστησε στην έκθεση Sydney Holiday & Travel Show, (13-14 Απριλίου) η οποία είναι η πιο γνωστή και μεγαλύτερη στον τουριστικό τομέα και διοργανώνεται ετησίως στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.
Η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, κ. Χριστίνα Καλογερά, δήλωσε ότι «οι επισκέπτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το ελληνικό περίπτερο που ήταν λιτό και λειτουργικό».

Συν-εκθέτες ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το ελλαδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Travel Plan.
Σύμφωνα με την κ. Καλογερά, «οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τα μελλοντικά τους ταξίδια στην Ελλάδα, να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους και τους συν-εκθέτες του ΕΟΤ και να λάβουν συμβουλές και ιδέες για τις επόμενες εξορμήσεις τους στη χώρα μας, αλλά και να ενημερωθούν για τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα μας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου».

Ένας από τους επισκέπτες στο περίπτερο ήταν και ο ομογενής υπουργός Τουρισμού Ν.Ν.Ουαλίας, Γιώργος Σουρής, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε ειδική παρουσίαση προς εκπροσώπους του επαγγελματικού τουρισμού και μέσων ενημέρωσης, το περασμένο Σάββατο.

Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν «Εσύ στην Ελλάδα-You In Greece» και η κ. Καλογερά ανέπτυξε έναν «δεκάλογο» αναφορικά με το γιατί οι Αυστραλοί πρέπει να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Επίσης, διοργάνωσε σειρά συναντήσεων εργασίας με τους κυριότερους ταξιδιωτικούς λειτουργούς/tour operators της Αυστραλιανής αγοράς, στη διάρκεια των οποίων «συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω τόνωσης της τουριστικής κίνησης από την Αυστραλία προς στην Ελλάδα και αύξησης των Αυστραλών τουριστών προς τη χώρα μας», όπως είπε.
Στην παρουσίαση μίλησαν ακόμη, με λόγια εξόχως προωθητικά για τον τουρισμό προς την Ελλάδα, η κυρία Ευδοκία Τζαβέλλα-Αδαμάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΤ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, κ. Αλέξιος Χριστόπουλος, ο ευρισκόμενος στο Σίδνεϊ εκείνη την ημέρα, βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, κ. Ιωάννης Κοραντής, η περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας) κ. Τζόγια Γρουζή, και η κ. Μαρία Δράκου, από το Travel Plan.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος-Ηρακλής Σκούρτης, ως επικεφαλής της πενταμελούς αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Βασίλειος Τόλιος, ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Προξενείου, Νίκος Οικονομίδης, και η λειτουργός Σταυρούλα Καμπερρέα, και άλλοι παράγοντες.

Να αναφερθεί, ότι βάσει στοιχείων της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας (Australian Bureau of Statistics, ABS), η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς την Ελλάδα κατά το έτος 2011 σημείωσε αύξηση 9,85 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΠΗΓΗ :Ο «ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ – ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ : Tου ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ