Ξεπεράσαμε τις 250 Πόλεις σε όλο τον Κόσμο

Έχουμε αρχίσει πριν από έναν περίπου μήνα αυτή την προσπάθεια. Σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά στοιχεία της Google.com η Panhellenicpost διαβάζεται σε 253 πόλεις και σε 36 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο!

Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη ο κάθε ένας από σας, που επιλέγει να μπει στην Panhellenic Post. Τα σχόλιά σας, μας ενθουσιάζουν και μας εμπνέουν να κάνουμε ό,τι καλύτερο, για την πιο δυνατή επικοινωνία του ελληνισμού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Εμείς λέμε καλημέρα από δώ, από την Αθήνα και χαιρόμαστε που “περνάτε”, μας διαβάζετε και μας στέλνετε και ‘σεις ένα γειά, από όπου και αν είσθε.
Εμείς θα σας λέμε και θα σας γράφουμε μόνο ό,τι είναι αλήθεια. Γνωριζόμαστε εξάλλου εδώ και χρόνια και χαιρόμαστε που ξανασυναντιώμαστε.
Θέλουμε να μιλάμε καθημερινά. Στείλτε μας τα σχόλιά σας. Τις παραινέσεις, προτροπές παρατηρήσεις σας. Όλοι μαζί θέλουμε να χτίσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας του ελληνισμού που να είναι αληθινό και να ασχολείται με πραγματικά ζητήματα που αξίζουν στον Ελληνισμό.
 Σ΄αυτή την “Οδύσσεια” το πιο δυνατό συναίσθημα είναι η ελπίδα που νικάει το φόβο και την ατολμία.  
Ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα, σ΄ αυτές τις 23 ημέρες «ζωής» το καταφέραμε χωρίς καμία απολύτως διαφημιστική καμπάνια, δίχως κανένα απολύτως διαφημιστικό σποτ είτε στην τηλεόραση είτε στο ραδιόφωνο. Χωρίς καμία απολύτως καταχώριση σε εφημερίδες ή περιοδικά. Δίχως καμία «ενημερωτική επιστολή».  Από τον πρώτο αναγνώστη, που δεν τον γνωρίζουμε, φυσικά, μέχρι και τον πλέον πρόσφατο επισκέπτη της Ιστοσελίδας, η ενημέρωση έγινε «από στόμα σε στόμα». 
Το έχουμε διακηρύξει αυτό από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια επισημαίνοντας ότι η PanHellenicpost δεν θέλουμε να αποτελεί ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών μόνο, αλλά ένα μέσο κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.

Θέλουμε εσείς, οι Απόδημοι Έλληνες και οι ομογενείς, να έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάζετε τους εαυτούς σας, τις δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντά σας, τους φίλους σας, τις επιχειρήσεις σας, να εκφράζεσθε ελεύθερα. Κι αυτή είναι η διαφορά της PanΗellenicpost από κάθε προηγούμενη προσπάθεια που έχει γίνει σε αυτό το αντικείμενο μέχρι σήμερα.

Θέλουμε να εμπλακούμε στην καθημερινότητα της κάθε μίας κοινότητας, του κάθε ενός συλλόγου, της κάθε μιας ενορίας. Στην ίδια  την καθημερινότητα της Διασποράς, με ένα τρόπο εποικοδομητικό και χρήσιμο. Να δώσουμε την ενημέρωση που αξίζει στον Ελληνισμό.  Να δούμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας. Ούτε έξω όλα είναι καλά, ούτε μέσα ότι όλοι στην Ελλάδα είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι. Οι γενικότητες αυτές προδίδουν έλλειψη σεβασμού, έλλειψη φροντίδας και νοιαξίματος.

Εμείς θέλουμε να σας ακούμε. Να σας προσέχουμε. Να αφουγκραζόμαστε τις φωνές μας και τους ψίθυρους μας. Να μιλήσουμε για λογαριασμό του  Μεγάλου Ελληνισμού. Δεν χρειάζονται πόλεμοι και κατακτήσεις. Η φυλή μας έμαθε πως με το πνεύμα της, τον πολιτισμό της, τις αξίες της, τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον ανήμπορο και αδύναμο μπορεί να νικά και να υπεισχύει. Γιατί αυτές είναι Πανανθρώπινες αξίες. Και αυτή είναι η βαριά της Κληρονομιά. Και αυτήν σήμερα χρειάζεται από τον Ελληνισμό ο πλανήτης.  Ταυτόχρονα να εμπνεύσει στο δυνατό αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό του.

Σ΄ αυτό το μονοπάτι, σας καλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ.  Ας γίνει μέλημα του καθενός από εσάς, όχι μόνο να επισκέπτεται ο ίδιος την Ιστοσελίδα, όχι μόνο να γράφει ο ίδιος ό,τι  θέλει να δημοσιευθεί, αλλά και να διαδώσει ο ίδιος την Ιστοσελίδα του, στους φίλους, στους γείτονες, στους συμπολίτες του.

*Η φωτογραφία παρουσιάζει τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι του πλοίου με τις Σειρήνες να τραγουδάνε. (Από την ελληνική Μυθολογία).

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. sofia leka
    Απάντηση

    Κύριε Μαλασπίνα όταν έμαθα ότι θα ανεβάζατε ηλεκτρονική εφημερίδα ήμουν σίγουρη για την επιτυχία της.Μάλιστα μερικοί φίλοι γελούσαν μαζί μου.Να όμως που βγήκα αληθινή.Μόλις ένα μήνα λειτουργίας της εφημερίδας διαβάζεται σε 250 πόλεις.Σας εύχομαι και πάλι κάθε επιτυχία.

Σχολιάστε