Οι ομογενείς της Νέας Ουαλίας για την Ελλάδα

 

Δυναμική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό για τα δεινά που υφίσταται από την οικονομική κρίση εξέφρασαν οι συμπάροικοι που βρέθηκαν πρόσφατα στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Ν. Ουαλίας στο δημαρχιακό μέγαρο Marrickville.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Χάρης Δανάλης, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών, σημείωσε ότι η συγκέντρωση εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσης που αναλαμβάνει η Κοινότητα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παροικίας για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Το κλίμα στην συγκέντρωση ήταν εξόχως «αντιμνημονιακό» και αυτό εκφράστηκε και στο ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα. «Τα μέτρα που επιβλήθηκαν είναι σκληρά και απάνθρωπα και απαιτούμε να ληφθούν άμεσα άλλα μέτρα για την ανακούφιση όλων των εργαζομένων. Πρόκειται για οικονομική κρίση, την οποία δεν την προκάλεσε ο ελληνικός λαός. Απορρίπτουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται διεθνώς, με πρώτο θύμα την Ελλάδα, και περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων το προσχέδιο ψηφίσματος.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν σφοδρές επικρίσεις προς την πολιτική τάξη της Ελλάδας, ιδίως τα μέχρι σήμερα αποκαλούμενα μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Θανάσης Ρόρρης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (Labour Council) από το South Coast, ο κ. Βαγγέλης Γαβριελάτος, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών (Australian Education Union) και ο κ. Μιχάλης Τσιλίμος, γραμματέας της Κοινότητας.

Αισθητή ήταν η παρουσία μελών της πρωτοβουλίας «We are all Greeks», εκπρόσωποι της οποίας προέβησαν σε τοποθετήσεις (Δρ. Βασίλης Αδραχτάς και ο γιατρός Κώστας Κώστα) και ερωτήσεις.

Επίσης, άλλοι συμπάροικοι (περίπου 100 προσήλθαν στην συγκέντρωση, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή) εξέφρασαν θέσεις ή υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές.

ΠΗΓΗ: neoskosmos.com/news/el/node/21600