Παραίτηση Παπουτσάκη με αιχμές

Την παραίτησή του από τη προεδρία της Super League ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (23/04) ο Απόστολος Παπουτσάκης. Η παραίτησή του ήρθε ως συνέχεια, αφενός των όσων είχε καταγγείλλει την προηγούμενη Παρασκευή (20/04) για τα «κακώς κείμενα» στην διοργανώτρια αρχή αλλά και της επέμβασης του εισαγγελέα που προκάλεσαν εκείνες οι δηλώσεις του.

Η επιστολή παραίτησης που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας περιείχε για μια ακόμα φορά αιχμές:

«Ηρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον κόσμο. Να τού πούμε ότι αυτό που βλέπει είναι καθαρό και κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο”. Αυτά ακριβώς ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια μου στην πρώτη ομιλία μου αμέσως μετά την εκλογή μου στην προεδρία του Συνεταιρισμού.

Δυστυχώς, για όλους όσοι έχουμε επενδύσει στο ποδόσφαιρο, τα αποτελέσματα πολλές φορές κρίνονται από άτομα που δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά με τις αποφάσεις τους την εξέλιξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

Το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι πρόεδροι των ΠΑΕ δεν μπαίναμε συνεχώς σε διαδικασία κριτικής και ανακοινώσεων για τη διαιτησία δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται δίπλα μας.

Θέταμε όμως, πάνω απ’ όλα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, χωρίς να δυναμιτίζουμε το κλίμα.

Η Super League έκανε την προσπάθειά της σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και του πρωταθλήματος, αλλά σε επίπεδο διαιτησίας αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή, διότι άλλοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι.

Έπειτα από οκτώ μήνες ανιδιοτελούς προσπάθειας και με δεδομένο τον υποβιβασμό της ομάδας μου στη Football League, παρακαλώ όπως δεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Συνεταιρισμού.

Ευχαριστώ θερμά, καθέναν ξεχωριστά, όλους όσοι συνεργάστηκαν και μόχθησαν στην προσπάθεια να βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν.

Η αλήθεια είναι ότι προσδοκούσα περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μας.

Εύχομαι η Super League να συνεχίσει να υπάρχει προσανατολισμένη στην ιδρυτική της διακήρυξη και να αποτελέσει πραγματικό μοχλό ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας».