Προκαλεί η Τουρκία αποκλείοντας το Ισραήλ από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Αμετανόητη η Τουρκία ακολουθεί την γνώριμη τακτική της επιθετικότητας απέναντι σε όποιους αρνούνται να «υπακούσουν» στα κελεύσματά της. Έτσι, μετά την εισβολή στην Κύπρο και τη διαρκή επιθετικότητά της στο Αιγαίο, η Τουρκία προχωρεί σε «αποκλεισμό» του Ισραήλ από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα συνέλθει στο Σικάγο στις 20 – 21 Μαίου 2012.

Την είδηση δημοσίευσε χθες η Hürriyet Daily News και σύμφωνα με το συντάκτη, «η Τουρκία άσκησε βέτο δια του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας ,. Την περασμένη εβδομάδα.

Γίνονταν προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

«Δεν θα υπάρξει παρουσία του Ισραήλ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, εκτός εάν προχωρήσει σε επίσημη απολογία και ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία Τούρκων υπηκόων σε διεθνή ύδατα», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Προέτρεψε, μάλιστα, τις χώρες εκείνες που διατηρούν σχέσεις με την Τουρκία και το Ισραήλ, «να συμβουλέψουν το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη».

Η ενέργεια της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ, (εκμεταλλευόμενη την παρουσία της σε Διεθνή Συμμαχία για να «διευθετήσει» διμερείς της σχέσεις) δείχνει πως ακριβώς θα συμπεριφερόταν η Τουρκία στο θέμα της Κύπρου και των σχέσεών της με την Ελλάδα αν ποτέ γίνονταν προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.