Έκθεση Βυζαντινής Τέχνης στην Καμπέρα

Μέχρι την Κυριακή, 6 Μαϊου, εικόνες Βυζαντινής Τέχνης θα εκτίθενται στην γκαλερί της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης με την επωνυμία «Έκθεση Ελληνικών Εικόνων» όπου εκθέτονται εκκλησιαστικές εικόνες που παραχώρησαν για την έκθεση συμπάροικοι από τα προάστια Kingston και Queanbeyan, αλλά και οι ιεροί ναοί Αγίου Νικολάου Kingston και Αγίου Δημητρίου Queanbeyan.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν τόσο για τα μέλη όσο και για τους φίλους των μελών και όσοι αποφασίσουν να την επισκεφθούν θα ταξιδέψουν στα μυστηριακά βάθη της ελληνορθόδοξης πίστης με συνοδηγό τα πολλά και διαφορετικά ρεύματα της βυζαντινής τέχνης όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από την τεχνοτροπία των διαφορετικών εικόνων που πλαισιώνουν την έκθεση.

Να σημειωθεί ότι κάποιες από αυτές της εικόνες αποτελούν σπάνια οικογενειακά κειμήλια τα οποία έφεραν μαζί τους οι συμπάροικοι όταν μετανάστευσαν στην Αυστραλία.
Η επίσημη έναρξη της έκθεσης έγινε την Δευτέρα, 23 Απριλίου.  Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ

ΠΗΓΗ: Ellinikoskosmos.com