Με ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα η πρεμιέρα των πλέι οφ

Ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα  στην πρεμιέρα, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο ανέδειξε η κλήρωση των πλέι οφ του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 20 Μαϊου.

Με δεδομένο το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού που ξεκινά με 4 βαθμούς έναντι μηδενός των αντιπάλων του, το πρόγραμμα της πρεμιέρας μπορεί να κρίνει και την ομάδα που θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά της επόμενης σεζόν, δεδομένου ότι αν οι «Δικέφαλοι» έρθουν ισόπαλοι στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ατρόμητο η διαφορά θα εκτοξευτεί στους έξι βαθμούς που θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν από τις υπόλοιπες ομάδες.

Για τους «πράσινους» τα δύσκολα σε περίπτωση που στραβοπατήσουν στην πρεμιέρα, θα έρθουν την 2η και 3η αγωνιστική, οπότε αντιμετωπίζουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα ως φιλοξενούμενοι.

Η πρεμιέρα των Play Off ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαΐου. Ελέω των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Δευτέρα 7 Μαΐου. Η Ένωση θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ατρόμητος τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

 

Η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι ομάδες και το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

 

Οι δηλώσεις παικτών

Στο μεταξύ, δηλώσεις έκαναν μετά το τέλος της κλήρωσης 4 ποδοσφαιριστές, ο Γιόσου Σαριέγκι, ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Γρηγόρης Μάκος και ο Ανδρέας Τάτος επροσωπώντας τις ομάδες τους.

Ο Βάσκος άσος του «τριφυλλιού» τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το προβάδισμα του Παναθηναϊκού που όμως μπορεί εύκολα να χαθεί, ενώ οι άλλοι τρεις  τόνισαν ότι η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις ομάδες τους από τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να καλυφθεί αλλά θα προσπαθήσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Ο Γιόσου Σαριέγκι  είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δύσκολο να παίξεις 6 παιχνίδια σε 18 μέρες αλλά είναι θετικό ότι ξεκινάμε με 4 βαθμούς. Είναι δύσκολοι οι αντίπαλοι, είναι σημαντικό το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών που έχουμε από τις
άλλες ομάδες, αλλά δεν σημαίνει και κάτι γιατί μπορείς εύκολα να το χάσεις».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Αθανασιάδης, τόνισε: «Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είναι σημαντικό που ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με 4 βαθμούς. Το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Είναι καλό που ξεκινάμε στην έδρα μας και θα έχουμε και τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο πλευρό μας».

Ο Γρηγόρης Μάκος στάθηκε στην αβεβαιότητα που υπάρχει στην ΑΕΚ αλλά και στην ελπίδα ότι ξημερώνουν καλύτερες μέρες: «Αυτό που κάναμε μέχρι στιγμής ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να υπάρξουν καλύτερες ημέρες για την ΑΕΚ και να δούμε πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα. Κάθε παίκτης που είναι διεθνής, το βλέπει σαν κίνητρο για να βρεθεί εκεί».

Tέλος, ο Ανδρέας Τάτος δήλωσε χαρούμενος για τα συμμετοχή του Ατρομήτου στα πλέι οφ αλλά και στον τελικό του κυπέλλου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε τόσο ψηλά. Θα συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα δούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Εγώ θα παίξω καλά όπως κάνω πάντα. Ένας ποδοσφαιριστής θέλει πάντα τρόπαια. Εμείς θα παίξουμε για το καλύτερο. Εμείς θα παίξουμε όπως όλα τα παιχνίδια, με σοβαρότητα και από εκεί και πέρα ό,τι βγει».