Εκανε το νταμπλ ο Ολυμπιακός 2-1 τον Ατρόμητο (photos)

Το 25ο κύπελλο στην ιστορία του και παράλληλα το 15ο νταμπλ, που είναι το πρώτο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέκτησε ο Ολυμπιακός που νίκησε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με 2-1 τον Ατρόμητο στο προτελευταίο λεπτό της παράτασης.

Οι Περιστεριώτες που άξιζαν βάσει απόδοσης να διεκδικήσουν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι, έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο οποίο κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ιγκλέσιας στο 76’ το γκολ που είχε πετύχει στο 29’ ο Τζιμπούρ, για να πετύχει το γκολ της νίκης των «ερυθρόλευκων» ο Φουστέρ ένα λεπτό πριν λήξει η παράταση (119’).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ , ενώ έχασαν και πέναλτι στο 25’ με τον Χολέμπας που έστειλε τη μπάλα άουτ (ανατροπή του Μανιάτη μέσα στην περιοχή).

Το χαμένο πέναλτι, ωστόσο, δεν πτόησε την πειραϊκή ομάδα που τέσσερα λεπτά αργότερα (29’) άνοιξαν το σκορ με τον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός άσος πήρε τη μπάλα μετά από πάσα του Τοροσίδη και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι Περιστεριώτες που στο πρώτο ημίχρονο είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ανέβηκαν ψηλά στην επανάληψη, πήραν πρωτοβουλίες και βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση. Ένα σουτ του Επστάιν στο 58’ πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά στο 76’ σε ένα γύρισμα του ίδιου παίκτη ο Ιγκλέσιας με σουτ (η  μπάλα βρήκε και στον Χολέμπας) πέτυχε την ισοφάριση γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης του Ατρομήτου που σκοράρει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Στις καθυστερήσεις ο Ιτάνζ έσωσε βέβαιο γκολ όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Τζιμπούρ μετά το κόρνερ του Μιραλάς, το ισόπαλο αποτέλεσμα διατηρήθηκε κι έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Με το ξεκίνημα (92′) και από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φετφατζίδη, ο Μιραλάς βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, αλλά πλάσαρε λίγο έξω από την εστία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (96′), η εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 110′ και πάλι από τον Φετφατζίδη, ο Μιραλάς έφυγε μπροστά, αλλά την κατάλληλη στιγμή ο Τόμας έκανε την προβολή και έκοψε το σουτ.

Και ενώ όλα έπειθαν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τους… λογαριασμούς τους στην παράταση, ο Νταβίντ Φουστέρ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοροσίδη στο 119ο λεπτό του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας το κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας έκλεισε μέσα σε «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς που όμως ξέφυγαν σε κάποια στιγμή με αποτέλεσμα κάποιες ασχήμιες μικρής μερίδαας οπαδών του  Ολυμπιακού που απομονώθηκαν γρήγορα, αλλά στάθηκαν αφορμή για να καθυστερήσει η τελετή της απονομής. Σ’ αυτήν αποθεώθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε που ως γνωστόν αποχωρεί από τον πάγκο των Πειραιωτών έχοντας κατακτήσει συνολικά πέντε τίτλους με τον Ολυμπιακό (τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα).

MVP του τελικού αναδείχτηκε ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Οικονόμου, Φυτανίδης, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Σκόνδρας, Τόμας – Χολέμπας, Ορμπάιθ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (63′ λ.τρ. Καραμάνος), Επστάιν, Μπρίτο (77′ Σφακιανάκης), Ιγκλέσιας (97′ Ζουέλα), Δημούτσος, Μήτρογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης (103′ Μοντέστο), Ορμπάιθ, Μακούν (82′ Φουστέρ), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Αμπντούν (71′ Φετφατζίδης).