Στον ΟΗΕ για τους δημοσιογράφους

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε  στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση- συζήτηση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό όσων έχουν σκοτωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, καλώντας όλες τις χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προαγωγή της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, τόνισε ότι παρά την ξεκάθαρη καταδίκη των επιθέσεων κατά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του Τύπου, ενώ ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσιάλης επισήμανε ότι «η χώρα μας, ανεξάρτητα από προβλήματα και κρίσεις που τυχόν αντιμετωπίζει κατά καιρούς, έχει μια μαχητική παρουσία -με την καλή έννοια-, προσπαθώντας να δείξει αυτή την προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε