Καμμένος: Όχι σε “μνημονιακή” κυβέρνηση

«Η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, η καταγγελία του Μνημονίου, η διαγραφή του χρέους, η τιμωρία των ενόχων και ο καθορισμός ΑΟΖ» είναι τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος, επί των οποίων κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «να γίνει κυβέρνηση μνημονιακή».
Είπε ότι θα προτείνει σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει από τους αρχηγούς που υπέγραψαν επιστολές, είτε να παραιτηθούν είτε να αποσύρουν τις εγγυητικές επιστολές προς την τρόικα. Στο αντιμνημονιακό του κάλεσμα περιέλαβε και εκείνους με τους οποίους συγκρούστηκε στο παρελθόν, γιατί «η μάχη για τη σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ’ όλα».
Κάλεσε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή όχι με την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία, και με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λαθρομετανάστευση. «Αν όχι πως δίνεται ψήφο ανοχής στον Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος και είπε ότι το μόνο δίλημμα είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο». Το 68% του λαού είπε όχι στο μνημόνιο, είπε και προανήγγειλε και σημείωσε ότι θα καλέσει όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να δώσουμε μια εθνική λύση τώρα».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σηματοδοτούν επαναφορά της ηθικής, τόνισε ο Πάνος Καμμένος. «Το Κίνημά μας δεν εξαρτάται ούτε από σπόνσορες ούτε από αφεντικά. Μόνο στους Έλληνες πολίτες δίνουμε λογαριασμό αυτοί είναι τα αφεντικά μας».
Ο λαός έστειλε στις εκλογές μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται από τη νέα τάξη πραγμάτων, επεσήμανε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και χαρακτήρισε κίνδυνο για τη χώρα τις «δυνάμεις υποτέλειας» που «προβάλλουν την απειλή της ακυβερνησίας ενώ την αποτελούν οι ίδιοι, γανταζωμένοι στις καρέκλες τους. Δε συγκαλούν ούτε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους, φοβούμενοι την ανατροπή από την καρέκλα».
Απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην στάση των τραπεζών, λέγοντας ότι «οι τραπεζίτες μεσολαβούν μεταξύ της χρηματοδότησης των χωρών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνοντας πολλαπλάσια επιτόκια και οδηγώντας κόσμο στη φτώχεια, κάτι που δημιουργεί νεοναζιστικά φαινόμενα».
Όσον αφορά στη λειτουργία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανακοίνωσε ότι τα όργανα του κόμματος θα είναι η ΚΟ και το Συνέδριο, οι βουλευτές θα ψηφίζουν μόνο κατά συνείδηση και δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία και πειθαρχικά.
Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ατιμωρησία για κανέναν, απ’ όπου κι αν προέρχεται, και πως δεν υπάρχει παραγραφή κανενός εγκλήματος. «Είναι ξεκάθαρο ότι θα πληρώσουν όλοι. Δεν υπάρχουν παραγραφές για τα εγκλήματα σύστασης συμμορίας, και για ξέπλυμα χρήματος, και αυτοί που συντέλεσαν να έρθει η χώρα εδώ έκαναν εγκλήματα που δεν παραγράφονται. Θα υπάρξει ηθική στην πολιτική» είπε ο κ. Καμμένος.
Τέλος είπε ότι θα επιλέξει μια έδρα είτε από τον Έβρο είτε από τη Β’ Αθηνών και αυτό θα βγει με κλήρωση. Ο βουλευτής που θα χάσει, θα έχει θέση στο κόμμα και στην ΚΟ και τα προνόμια που προκύπτουν από τη θέση του βουλευτή. Μετά την ορκομωσία της Βουλής το κόμμα θα εκλέξει γραμματέα της ΚΟ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις για το ιδρυτικό συνέδριο.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr