Αρνητικός δηλώνει ο Κουβέλης σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.

Απέκλεισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού.
Να σημειωθεί ότι το σχετικό άρθρο – πρόταση  για κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. με πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη ή όποιον άλλο φιλοευρωπαϊστή πολιτικό, δημοσιεύσαμε χθες το μεσημέρι (Τρίτη 8 Μαϊου 2012) στην Panhellenic Pοst (https://www.panhellenicpost.com/archives/5905). Το ίδιο αυτό «σενάριο» δημοσιεύτηκε σήμερα Τετάρτη 9 Μαϊου 2012, σε ορισμένα αθηναϊκά φύλλα και Blogs χωρίς καμία αναφορά στην πηγή.

Εκτός από την δημοσίευση, στην ιστοσελίδα μας, το άρθρο είχαμε αποστείλει ήδη από νωρίς χθες το απόγευμα, με e-mails τόσο στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, όσο και στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη.

Κάπως έτσι ορισμένοι συνάδελφοι στην Αθήνα εννοούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Να αντιγράφουν χωρίς να αναφέρουν τις πηγές, ίσως γιατί ορισμένους τους θεωρούν «μικρούς» ή ίσως επειδή η ομογένεια, από την αγάπη της για τη γενέτειρα, γενικώς προσφέρεται για πάσης φύσεως «άρμεγμα»…

Επί της ουσίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης σήμερα το πρωΪ, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Χατζηνικολάου εάν ισχύει το σενάριο που, όπως είπε, δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό Τύπο για κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., τόνισε ότι «πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο δεν έχει καμία βάση».

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε, να συμπράξει σε μία τέτοια κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση να συμμετέχει και το δεύτερο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, εκτίμησε, ότι η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι στις εκλογές, λέγοντας ότι «πιθανότερες βλέπω τις εκλογές». (http://www.enikos.gr/ekloges-2012/42051,Pame_xana_gia_ekloges.html).

‘Οπως παρατηρούν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, μετά και το ναυάγιο της προσπάθειας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ανεξάρτητους Έλληνες, η διερευνητική εντολή περνάει σήμερα στα χέρια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλου. Και, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, «τότε θα έλθει και η ώρα να αποφασίσει οριστικά ο κ. Κουβέλης τι θα πράξει: Θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες επώδυνες για την οικονομία του τόπου εκλογές, με αβέβαιο και πάλι αποτέλεσμα, ή θα επιλέξει την οδό της σωφροσύνης δίνοντας διέξοδο στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο;»

Πάντως, η προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας εκτός από το ότι δίνει χρόνο στους πολιτικούς αρχηγούς να αναδιοργανώσουν τα κόμματά τους μετά το «πατατράκ» των εκλογών, προσφέρει και στη γενέτειρα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προχωρήσουν οι διαθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και μξακάρι σ΄αυτήν την προοπτική να συνέπραττε και ο κ. Τσίπρας ώστε οι αλλαγές να είναι ριζικές και αποτελεσματικές.

Δυστυχώς, η προοπτική να μείνουν μόνοι στην αντιπολίτευση το κόμμα του Π. Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ΄πισως αποθαρρύνουν τεκικά τον κ. Τσίπρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις νέες εκλογές ξεκινά σήμεραμε την εντολή στο κ. Βενιζέλο. Εάν αποτύχει, θα ακολουθήσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σε αδυναμία συμφωνίας σχηματισμού νέας κυβέρνησης, ο τόπος θα οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες από υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που τυγχάνει να είναι γυναίκα, η κυρία Ασημακοπούλου..

*Το σκίτσο είναι από την Ευροκίνιση.