Ένας Έλληνο-Αυστραλός πίσω από τον “Τιτανικό”

Ένας Ελληνο-Αυστραλός, ο  Νίκος Καλοτεράκης είναι ο γραφίστας που κρύβεται πίσω από την εικονογράφηση του Τιτανικού για το περιοδικό “National Geographic”.

Ο διάσημος σκηνοθέτης James Cameron είδε τις εντυπωσιακές εικονογραφήσεις του Νίκου Καλοτεράκη και θέλησε να συνεργαστεί μαζί του για το συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στον θρυλικό Τιτανικό για την επέτειο των 100 χρόνων, από το ναυάγιό του.

Ο Έλληνας γραφίστας δήλωσε: “Τους άρεσε η λεπτομέρεια στη δουλειά μου. Το σχέδιο πήρε πέντε μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό, που χρειάστηκε να κάνω ήταν να εικονογραφήσω ακριβώς, βήμα προς βήμα, πως βυθίστηκε ο Τιτανικός. Εργάστηκα με μια ομάδα ειδικών, ωκεανογράφων, καλλιτέχνες και επιστήμονες που είχαν επισκεφθεί και μελετήσει το έκθεμα για χρόνια. Ο “Τιτανικός”  γαι εκείνους, όπως και για τον Cameron είναι ένα πάθος που έχει κρατήσει εδώ και πολλά χρόνια”.

Η επικοινωνία του με το επιτελείο του διάσημου σκηνοθέτη ήταν καθημερινή μέσω video. Μιλούσαν για κάθε λεπτομέρεια.

Η δύσκολη δουλειά, τελικά επιβραβεύτηκε, αφού το επετειακό τεύχος έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Ύστερα από την μεγάλη αυτή επιτυχία, το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό!

Ο Νίκος Καλοτεράκης είναι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Πριν από 15 χρόνια έφυγε για την Αυστραλία.

Πηγή: Espresso