Μαθητές 40 ομογενειακών Σχολείων στην Ελλάδα για την Ι΄ Μαθητιάδα

Εξακόσια ελληνόπουλα, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου, εκ των οποίων μαθητές 40 σχολείων του εξωτερικού καταφθάνουν από έξι χώρες, από κάθε άκρη της γης, για να συμμετέχουν στην Ι΄Μαθητιάδα που ανοίγει την αυλαία της. με την Τελετή έναρξης, σήμερα το βράδυ .

Η Πανελλήνια Μαθητιάδα θεωρείται άξια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η φετινή δέκατη διεξαγωγή της, περιλαμβάνει αγώνες σε 34 ολυμπιακά αθλήματα και 14 παραολυμπιακά αθλήματα σε 23 αγωνιστικούς χώρους.

Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες, διοργανώνονται 44 πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών μαθητών και θεατών σε ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα και πολιτιστικά δρώμενα. Ο κάθε ένας από τους 40 νομούς της Ελλάδας, αλλά και οι 6 χώρες που συμμετέχουν στη Μαθητιάδα θα έχουν το δικό τους στεγασμένο εκθεσιακό περίπτερο στις “Γωνιές της Ελλάδας”.

Σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης είναι ότι οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, ώστε να βιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή απαλλαγμένοι από το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης. Στόχος τους; να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους για το μέλλον, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και πολλά άλλα κοινωνικά ζητήματα, μέσα από βιωματικές δράσεις και φυσικά μέσα απ’ τον αθλητισμό.

Βασικός πυλώνας της διοργάνωσης της Μαθητιάδας είναι ο εθελοντισμός. Η Μαθητιάδα σχεδιάζεται και υλοποιείται αποκλειστικά από τους εθελοντές. Περισσότεροι από 200 εθελοντές αναμένεται και φέτος να συνεισφέρουν με τις υπηρεσίες τους.

Περισσότερα: http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=17389