Ελλάδα: Χωρίς βοήθεια απο το εξωτερικό κίνδυνος πραξικόπηματος

Παρίσι (DPA) – Ο Πράσινος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ βλέπει στην  Ελλάδα, χωρίς άμεση βοήθεια απ ‘εξω, τον κίνδυνο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Σε μια συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα “Le Monde” (έκδοση Πέμπτης), είπε: «Στην Ελλάδα, ο πολιτικός χώρος έχει καταρρεύσει, πρέπει να θέσουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Αν αφήσουμε τους Ελληνες μόνους τους να λύσουν το πρόβλημα όπως-όπως, τότε υπάρχει κίνδυνος ένός στρατιωτικού πραξικόπηματος… Η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική!» Εκείνος προσωπικά δεν πιστεύει ότι η ανάκληση της Αθήνας από την ευρώ-οικογένεια είναι εφικτή. «Είναι σημαντικό να βρούμε μια διέξοδο μαζί με τους Έλληνες, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» είπε.

Όσον αφορά το μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού όλο και περισσότερο αμφιλεγόμενο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, ο Cohn-Bendit προειδοποίησε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Hollande για πιθανή αντιπαράθεση.

Η καγκελάριος, πάντως, έχει καταλάβει ότι χωρίς κίνηση από την πλευρά της στη απαίτηση ανάπτυξης του Hollande, κανένα δημοσιονομικό σύμφωνο δεν μπορεί να επέλθει. «Χωρίς συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας κάνενα σύμφωνο για τον προϋπολογισμό δεν έχει νόημα».

Πηγή:   http://www.gmx.net/themen/nachrichten/ausland/0694v7a-cohn-bendit-putsch-risiko-hilfe

HELLENIC AFFAIRS FORUM

 http://groups.google.com/group/hellenic-affairs-forum

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε