Το δάκρυ μιας μαθήτριας για την Ελλάδα

Η Δανάη είναι ακόμη μαθήτρια… Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως θα έπρεπε να την απασχολεί μόνο το σχολείο, οι φίλοι, οι εκδρομές! Με την κατάσταση όμως που επικρατεί στην Ελλάδα οι μαθητές δεν μπορούν παρά να αισθάνονται να απειλούνται. Να βλέπουν το μέλλον τους μαύρο και αβέβαια και ένα γιγαντιαίο “τέρας” να θέλει να τους αρπάξει τη ζωή.

 Η Δανάη Φιλλίδου από την Καβάλα κέρδισε το βραβείο για την σχολική εφημερίδα που εκδίδει μαζί με τους συμμαθητές της στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας “Τα Νέα”. Η Δανάη βρέθηκε εκεί χωρίς τη συνοδεία της καθηγήτριας που συνέβαλε στην έκδοση της μαθητικής του εφημερίδας, αφού δεν υπήρχαν χρήματα για τα εισιτήριά της. Αντί συγκινητικού διαλόγου ή ευχαριστηρίων θέλησε από το βήμα που της δόθηκε να μεταφέρει την αγωνία των παιδιών για την χώρα.

 “Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας” είπε και ξέσπασε σε κλάματα. Η νέα γενιά σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις κάποιων, που τη θέλουν αμέτοχη, αδαή και απόμακρη ανησυχεί για το μέλλον της και ζει καθημερινά με τον φόβο πως για εκείνη δεν θα υπάρχει μέλλον, παρά μόνο εξανλτητικό, ανώφελο παρόν!

 ΠΗΓΗ: NewsIt.gr