Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ιδού τι δήλωσαν, εν περιλήψει, οι πρωταγωνιστές του πολιτικού θρίλερ που βιώνει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα.

Κουβέλης: Έκανα ό,τι ήταν δυνατό, λυπάμαι, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δυστυχώς ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής. Και ποιό είναι το «έκανα ότι ήταν δυνατόν»;  Αντέτεινε ως υποχρεωτική τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική κυβέρνηση! Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται, άρα… στο μέτρο που το γνωρίζει αυτό ο κ. Κουβέλης και επιμένει να θέτει ως προϋπόθεση τη σύμπραξη αυτών που πεισμώνως αρνούνται, το «έκανα ότι ήταν δυνατόν» είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το πόσο δίκιο έχουμε στην παρατήρηση αυτή, το δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας:  «Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας βαραίνει. Εμείς τις ευθύνες μας θα τις αναλάβουμε, η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε είναι να μη χάσει ο λαός την ελπίδα του». Οι ελπίδες του λαού αναπτερώνονται από την ακυβερνησία ή με την έξοδο από την Ευρώπη και το Μνημόνιο…

Αλλά έρχεται ένας άλλος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δήλωσε: «Εξοδος από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά είναι και ιδιαίτερα επώδυνος». Ναι, ξέρω, τον λένε πρώην κλπ.

Ας δούμε τι λέει ο κ. Πάγκαλος: «Ο κ. Τσίπρας θέλει να μιμείται τον Τσάβες- Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους εταίρους της, τότε τα χρήματα που έχει θα τελειώσουν στις επόμενες έξι εβδομάδες και θα έρθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο». Περιμένουμε να μας πει ο κ. Τσίπρας που θα βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά και για να επιστρέψουμε τα κοντά 110 δις ευρώ που έχουμε ήδη λάβει από την ΕΕ. Εκτός εάν εννοεί ότι «θα τους τα φάμε»…

Τώρα, το αυτονόητο δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά θα βάλει η ΝΔ σε ενδεχόμενο νέων εκλογών. Αυτό είναι βέβαιο. Τί θα αποφέρει ένα τέτοιο δίλημμα όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται σαφώς υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και στο ευρώ; Τίποτε θετικό, πάντως για όσους προωθούν τον  ευρωπαϊκό απομονωτισμό.