Φριχτό έγκλημα στο Μεξικό, Μαζική σφαγή από συμμορία

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι ανακάλυψαν 49 αποκεφαλισμένα και διαμελισμένα πτώματα σε μικρή απόσταση από έναν δρόμο στο Μοντερέι, την πρωτεύουσα της πολιτείας Νουέβο Λεόν.

Μαζί με τα πτώματα βρέθηκε ένα σημείωμα υπογεγραμμένο από την συμμορία των Zetas.

Οι σοροί πετάχτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες σε μια ακατοίκητη περιοχή του δήμου Καδερεγέτα, είπε ένας εκπρόσωπος των αρχών στο Νουέβο Λεόν, ο Χόρχε Ντομένε.

«Για να περιπλακεί η διαδικασία ταυτοποίησης κανένα πτώμα δεν βρέθηκε μαζί με το κεφάλι του και [τα χέρια και τα πόδια] είχαν ακρωτηριαστεί”, είπε ο Ντομένε.

Τα έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ορισμένες από τις σορούς είχαν πεταχτεί μέσα σε πλαστικές σακούλες και πολλές ήταν γυμνές. Οι αρχές ελπίζουν να αναγνωρίσουν ορισμένα από τα θύματα χάρη σε τατουάζ που έφεραν.

Οι θάνατοι στο Μοντερέι συνιστούν την τρίτη μαζική σφαγή μέσα σε εννιά ημέρες στο βόρειο Μεξικό. Τριάντα τρεις άνδρες σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, στο Νουέβο Λαρέδο, στις αρχές του μήνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία ανακάλυψε 18 διαμελισμένες σορούς στην πολιτεία Χαλίσκο.

Η μεξικανική αστυνομία θεωρεί ότι οι θάνατοι σχετίζονται με την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στα καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, ειδικά τους Σέτας και το καρτέλ του Κόλπου. Οι νέοι θάνατοι ενδέχεται να αποτελούν επιθέσεις αντεκδίκησης για τους φόνους στο Νουέβο Λαρέδο.

Άλλες έξι σοροί βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην πολιτεία Σιναλόα, ανακοίνωσαν οι αρχές νωρίτερα χθες.

Η βία αποτελεί ένα ζήτημα-κλειδί στην εκστρατεία ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, την 1η Ιουλίου.

Οι Σέτας είναι μια συμμορία που αρχικά ιδρύθηκε από βετεράνους και αποστάτες των ειδικών δυνάμεων που μετατράπηκαν σε εκτελεστικά όργανα του καρτέλ του Κόλπου, το οποίο στο παρελθόν κυριαρχούσε στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Αλλά κατόπιν η ομάδα ανεξαρτητοποιήθηκε και πλέον οι δύο συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των οδών διακίνησης. Οι Σέτας συγκρούονται και με το καρτέλ Σιναλόα, στην άλλη πλευρά της χώρας.

ΠΗΓΗ:Newsit.gr