“Σεισμός” από το έγγραφο Καμμένου- Το επιβεβαιώνει η Προεδρία, το αρνείται ο Καμμένος

Μέγα πολιτικό θέμα δημιουργείται μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και της προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά την κοινοποίηση των προτάσεων που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καμμένος στον κ. Παπούλια.

Το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι δόθηκαν από τον κ. Καμμένο οι προτάσεις του, προκειμένου να τις μελετήσει ο κ. Παπούλιας και μάλιστα αναφέρεται ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε αυτές οι προτάσεις να κοινοποιηθούν και στους αρχηγούς των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Στην ουσία η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε τον κ. Καμμένο, ο οποίος λίγο νωρίτερα με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει πως “οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με τους υπαλλήλους της τρόικας. Ισχύουν μόνο οι 7 προϋποθέσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου. Δεν συνεργαζόμαστε ποτέ με Βενιζέλο, Σαμαρά. Ότι λέμε ισχύει για πάντα”.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος με τηλεφωνική του παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση ξεκαθάρισε ότι το έγγραφο αυτό δεν ειναι δικό του και ουδέποτε κατέθεσε ένα τέτοιο έγγραφο στην προεδρία της δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως ότι δεν κατηγορεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για αυτό. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά πως το έγγραφο αυτό μπορεί να το έστειλε κάποιος στο γραφείο τύπου της Προεδρίας ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά δεν είναι δικό του σε καμία περίπτωση.

Ακόμα όμως και μετά από αυτή τη διάψευση του κ. Καμμένου, το γραφείο Τύπου της Προεδρίας επιμένει και δηλώνει πως αυτό το έγγραφο δόθηκε από τον κ. Καμμένο στον Κάρολο Παπούλια με την παράκληση να κοινοποιηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.

Το κείμενο αυτό αναφέρει τις επτά πολιτικές θέσεις του Πάνου Καμμένου, όπως για παράδειγμα η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

Ωστόσο, στο κείμενο υπάρχει και ένα σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο αναφέρει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα, θα παράσχουν ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγο μηνών στην όποια κυβέρνηση ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ζητούν να ορίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις δύο θέσεις αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΛΕΥ, χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr