Επιζώντας του Ολοκαυτώματος κερδίζει το βραβείο καλύτερου ξενόγλωσσου μυθιστορήματος

Ένας ογδοντάχρονος επιζώντας του Ολοκαυτώματος έχει κερδίσει το βραβέιο καλύτερου ξενόγλωσσου μυθιστορήματος της Independent. Το μυθιστόρημα είναι βασισμένο στις εμπειρείες του κατα την Διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ααρόν Απελφελντ, ο οποίος δραπετευσε απο ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας,κέρδισε γύρω στις 6,000 ευρώ για το βιβλίο ΄Ανθη Σκώτους (Blooms of Darkness).

Το μυθιστόρημα είναι απο την οπτική γωνία ενός εντεκάχρονου αγοριού που ονομάζεται Χιούγκο και που βρίσκεται υπο την προστασία μια ιερόδουλης της Μαριάννας ενώ μαίνεται γύρω τους ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οσο περναέι ο καιρός ο ένας εξαρταται απο τον άλλο ολο και περισσότερο μέχρι που τελικά η περιοχή απελευθερώνεται απο τον Ρώσικο στρατό.

Ο Απελφελντ, εβραικής καταγωγής γεννήθηκε στην Ρουμανία. Η μητέρα του σκοτώθηκε αφού Ρουμανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην περιοχή. Τον ‘Απελφελντ τον έστειλαν σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας όταν ήταν επτά ετών. Κατάφερε να δραπετεύσει και συνελήφθη απο τον Κόκκινο Στρατό το 1944. Περνώντας απο την Ιταλία έφτασε τελικά στην Παλαιστίνη το 1945, ετών 14.

Σε δηλώσεις του ο συγγραφέας είπε «Ήθελα να εξερευνήσω τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να δείξω ότι ακόμη και εκεί, μπορεί να επιβιώσουν η γεναιοδωρία και η αγάπη”

ΠΗΓΗ:onalert.gr