32ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού- Σαν Μαρίνο, 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2012.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών.

Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά.  Τα Συνέδρια του CID-UNESCO παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων (πολλαπλάσιοι από ότι σε ένα σύνηθες διεθνές συνέδριο).

Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές ή ακροατές – η εγγραφή είναι απαραίτητη.     Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:-

-Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία.

– Μαθήματα χορού- Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων- Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις- Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές- Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως μουσεία ή σχολές χορού- Βραδιές όπου οι σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.     Το Συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε άτομα ου ασχολούνται συστηματικά με το χορό, μέσα σε πνεύμα που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και διευκολύνει τις άτυπες συζητήσεις.     Οι σύνεδροι παίρνουν ε την εγγραφή τους έναν μεγάλο σάκκο χορευτή με βιβλία, έντυπα και δώρα. Γλώσσες εργασίας είναι τα αγγλικά και τα ιταλικά. Αλλες γλώσσες χωρίς μετάφραση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα στη γραμματεία. Οι εργασίες και άλλες παρουσιάσεις πρέπει να υποβληθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη (πλήρες κείμενο, σύμφωνο με τις προδιαγραφές) για έγκριση από την Επιστημονική Επιτροπή και ένταξη στο πρόγραμμα. Μπορούν να στείλουν παρουσιάσεις και σύνεδροι του αδυνατούν να παρευρεθούν.

 Διοργανώνεται από το Τμήμα CID του Σαν Μαρίνο και την Ιταλική Eνωση UFI, σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID. Είναι υπό ην αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής UNESCO, του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, καθώς και του Υπουργείου Πoλιτισμού του Σαν Μαρίνο.     Το Σαν Μαρίνο είναι ένα μικρό ανεξάρτητο κράτος στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, κοντά στο Ρίμινι. Μπορεί να ργανωθεί ομαδικό ταξίδι από την Αθήνα.

www.orchesis-portal.org/cdr

https://sites.google.com/site/sanmarinocongress2012/

Πληροφορίες  και εγγραφές στα τηλ. 210 324 4395, 210 324 6188    Κρατήσεις ξενοδοχείων:

Mr. Francesco Brigante, Viale Kennedy 17, SM-47890 San Marino +378 0549 888026 – fax +378 0549 888029   francesco.brigante@cvb.sm

 www.sanmarinoconvention.sm/default.asp?id=610

 – Το Διεθνές  Συμβούλιο Χορού CID είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.- Αναγνωρίζεται από την UNESCO, τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.- Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι σημαντικότερες ομοσπονδίες, οργανώσεις, σχολές, ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες.- Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική μη-κερδοσκοπική οργάνωση (NGO) που ιδρύθηκε το 1973 στην UNESCO στο Παρίσι, όπου εδρεύει.- Η NESCO ίναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό. Conseil International de la Danse – CID – International Dance CouncilUNESCO, 1 ue Miollis, FR-75735 Paris 15, Francewww.unesco.org/ngo/cid

www.cid-portal.orgcid@unesco.org

ExecSec@CID-portal.org