Νίκη πρωτιάς για Παναθηναϊκό από Νίνη

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη (16/05) στο Περιστέρι όπου νίκησε με 1-0 το Ατρόμητο.

Ο… μασκοφόρος (αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα λόγω κατάγματος που έχει στη μύτη) Νίνης με ένα γκολ εκπληκτικής ομορφιάς  στο 65ο λεπτό έδωσε ουσιαστικά ένα δώρο – «κληρονομιά» στην ομάδα του, λίγο πριν φύγει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ιταλία και διατήρησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν τη λήξη των play off.

O Παναθηναϊκός έχασε κλασικές ευκαιρίες προτού επιτύχει το γκολ της νίκης, στο 23’ (σουτ Ζέκα, λίγο άουτ), 24’ (σουτ Νίνη, έδωσε πάνω στη γραμμή ο Νάστος) και στο 28’ (σουτ του Κλέιτον που αποκρούστηκε από τον Ιτάνζ).

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 65ο λεπτό όταν ο Νίνης δέχτηκε πάσα από τον Κλέιτον και με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να απειλήσει τους «πράσινους» που κατάφεραν να κρατήσουν χωρίς ιδιαίτερο κόπο το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Στ. Τριτσώνης (Αθηνών). Κίτρινες: Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Καραμάνος – Κατσουράνης, Βιτόλο, Νίνης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννούλης (46΄ Ιγκλέσιας), Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης (80΄ Μπάλλας), Μήτρογλου, Καραμάνος (81΄ Αθανασίου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης (82΄ Καραγκούνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (77΄ Μαυρίας), Κλέιτον (84΄ Τοτσέ).