Χωρίς μισθό οι 300 της νέας Βουλής!

Για …δύο ημέρες, και μάλιστα, αμισθί!- έδωσαν χθες τον νενομισμένο όρκο, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και μελών της Ιεράς Συνόδου, οι 300 βουλευτές της νέας Βουλής, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Αρνήθηκαν όρκο στο Ευαγγέλιο οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ – οι αρχηγοί των οποίων κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο – αλλά και των τριών βουλευτών Αχμέτ Χατζη Οσμάν, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Καραγιουσούφ Αïχάν, οι οποίοι ανήκουν στο μωαμεθανικό θρήσκευμα και ορκίστηκαν κατόπιν στο κοράνι.

Αντίθετα, στο Ιερό ευαγγέλιο ορκίστηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Της ορκωμοσίας προηγήθηκε ο αγιασμός, στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον οποίο τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από μέλη Ιεράς Συνόδου.

Το νέο Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει για μόλις δύο μέρες, αφού την Παρασκευή το βράδυ (μετά την εκλογή του νέου προεδρείου) ή το αργότερο το Σάββατο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί από την Προεδρία το διάταγμα για τη διάλυση του Σώματος και την προκήρυξη εκλογών, στο οποίο θα καταγράφεται πιθανώς η 17η Ιουνίου ως ημερομηνία διεξαγωγής τους, αλλά και το πότε θα επαναλειτουργήσει η Βουλή, στο τέλος του επόμενου μήνα.