Διαμαρτυρία Ομογενών Γερμανίας για την επαπειλούμενη κατάργηση του ΑΜΠΕ

Έντονα κυκλοφόρησε η φήμη στη γενέτειρα ότι επίκειται η αναστολή λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων λόγω της οικονομικής κρίσης, που δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπισθεί ούτε υπό του νέου καθεστώτος λειτουργίας του ως Ανώνυμης Ιδιωτικής Εταιρείας η οποία και εισηγείται τη “λύση” αυτή.

Βέβαια οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και τίποτε δεν επιβεβαιώνεται  -αλλά και δεν διαψεύδεται – επισήμως.  Ορισμένοι, ωστόσο δημοσιογράφοι που απασχολούνται στο ΑΠΕ “φροντίζουν”, τουλάχιστον όσοι μπορούν, να “τακτοποιηθούν”  σε διάφορες θέσεις, ορισμένοι και στην Ομογένεια, ώστε την ώρα της κρίσεως να βρεθούν με νέες αποδοτικές εργασίες.

Ωστόσο η “είδηση” έφτασε μέχρι τα “αυτιά” των αποδήμων οι οποίοι διαμαρτύρονται καθώς το Αθηναϊκό Πρακτορείο αποτελεί βασικό μέσον ενημέρωσης του Απόδημου Ελληνισμού. Μετά, μάλιστα, και την συρρίκνωση της Δορυφορικής ΕΡΤ και των προγραμμάτων που εξέπεμπε προς την Ομογένεια, η ενημέρωση των Αποδήμων στερείται σημαντικών πηγών ενημέρωσης.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε επί του θέματος η ΟΚΕ Γερανίας, αναφέρονται τα κάτωθι:

<Αν «η δημοσιογραφία είναι η ψυχή της δημοκρατίας» -όπως σωστά αποδέχονται όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο- το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι για μας τους απόδημους η εθνική προσωποποίησή της. Όσοι θέλουν την κατάργηση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων επιδιώκουν εκτός των άλλων και την διάρρηξη του λώρου αμφίδρομης επικοινωνίας της Ομογένειας με την πατρίδα. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε δικαιολογία, οικονομικού ή άλλου τύπου, ως διαφανές προκάλυμμα που ισοδυναμεί με απόπειρα κατά της όσης δημοκρατίας μας απέμεινε και ως πρόφαση που αποσκοπεί στη χειραγώγηση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης.  Καλούμε κάθε αρμόδιο να μεριμνήσει για την αναβάθμιση του ΑΜΠΕ και να παραπέμψει την εισήγηση της ιδιωτικής εταιρείας, που προφανώς μόνο εθνικά συμφέροντα δεν υπηρετεί, στον κάλαθο των αχρήστων>.